×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Україні ввели 10-річний мораторій на експорт лісу

7 липня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про мораторій

n 0807155112на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді строком на 10 років.

Протягом 10 років забороняється вивозити за межі митної території України лісоматеріали у вигляді необробленої деревини, зокрема ліс круглий у вигляді колод, стовпів, з транспортною вологістю більше 22 %, а також пиломатеріали товщиною понад 70 міліметрів з транспортною вологістю більш ніж 22 %.

Чинним законодавством заборонено вивезення за межі митної території України лісоматеріалів та пиломатеріалів цінних і рідкісних порід дерев, до яких зараховуються акація, берека, вишня, груша, горіх, каштан, тис ягідний, черешня, явір та ялівець. У підписаних Президентом змінах цей перелік доповнюється таким видом дерева як дуб.

Тимчасова заборона у вигляді 10-річного мораторію на вивіз за кордон деревини дасть змогу направити сировину на підприємства України, створити нові робочі місця, забезпечити значні наповнення бюджету держави.

Закон сприятиме переорієнтації експорту з кругляку та іншої деревної сировини на продукцію більш широкого ступеня переробки, створенню більшої вартості на лісопродукцію, яка є національним багатством, та стимулюванню розвитку деревообробної та деревопереробної промисловості.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework