×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі створять Центр для молоді, яка має проблеми із законом

З підлітками проводитимуть тренінги та вчитимуть контролювати гнів.

n 2207155297 1Як повідомляє управління по зв'язках з громадськістю міської ради , у  рамках українсько-канадського проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» відбулася зустріч в. о. міського голови Любові Цимбалюк з його  представниками: паном Робертом Лютсом (Канада) - радником проекту, Євгеном Загодаєвим - директором проекту, Оленою Гончаренко – старшим інспектором проекту.

Предметом розмови став аналіз діяльності державних установ ювенальної прокуратури, Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, кримінально-виконавчої інспекції у сфері комплексної соціальної допомоги дітям та молоді, які мають конфлікт із законом. Зокрема, увага була акцентована на перспективі розвитку об’єктів соціального спрямування, діяльність яких спрямована на профілактичну роботу в дитячому та молодіжному середовищі, на індивідуальну та групову роботу з дітьми ризикованої поведінки та тими, хто знаходиться на обліку в КВІ.

Таким закладом  є  Центр відвідування для дітей та молоді, які мають конфлікти із законом. Як зазначає  директор соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді Ольга Юрченко, метою такої соціальної установи є організація комплексної роботи, спрямованої на ресоціалізацію дітей, звільнених від відбування покарання з випробуванням; робота з близьким оточенням дитини; робота з дітьми, які мають ризиковану поведінку. Діяльність Центру передбачає тісну співпрацю з кримінально-виконавчою інспекцією.

Перший в Україні спеціальний Центр відвідування для дітей, що перебувають у конфлікті з законом, був  відкритий в Мелітополі. Такий заклад вже створено в Івано-Франківську, в Запоріжжі,  у Львові.

Представники проекту зазначають, що в такому Центрі дітям комфортно і створено всі умови для соціально-виховної роботи. З підлітками  проводять тренінги, вчать контролювати гнів.

Під час зустрічі розглядалося питання створення такої установи у м. Житомирі за активної підтримки Канади. Зокрема, піднімалося питання  приміщення для такої структури та умов функціонування такого закладу в місті.  Даний Центр діятиме як  підрозділ Міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

n 2207155297

Також під час зустрічі було обговорено ситуацію по м. Житомиру.  Зазначено, що кількість дітей, які перебувають у конфлікті із законом і знаходилися на обліку в КВІ та Центру, - 32; кількість дітей, які перебувають на профілактичному обліку сектору кримінальної міліції у справах дітей МВ УМВС України в Житомирській області, – 28; кількість осіб віком від 18 до 35 років, які перебувають у конфлікті із законом і знаходилися на обліку Центру, – 46; кількість дітей та молодих осіб до 23 років, які мають ризикову поведінку і були охоплені груповою роботою Центру, – близько 400 осіб; кількість осіб, які повернулися з місць позбавлення волі і яким надано соціальні послуги, - 31.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework