×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Лісівники закликають житомирян не ходити до лісу

З початку тижня в лісах Житомирщини встановився найвищий клас пожежної безпеки.

n 0508155473Лісівники звертаються до громадян з проханням максимально обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов та нагадують, що впродовж пожежонебезпечного періоду категорично забороняється розводити багаття в лісі, в’їжджати на територію лісового фонду автотранспортом, палити, кидати в лісі непогашені сірники та недопалки, випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на територіях, що прилягають до нього.

Як зазначають у прес-службі ЖОУЛМГ, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

«Відповідно до положень Закону України «Про пожежну безпеку», Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі – наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – У наших громадян чомусь сформувалося дещо викривлене відношення до лісових пожеж. Значна частина переконана, що пожежна безпека в лісі – це справа виключно лісівників. Насправді ж населення має усвідомити, що це справа кожного і відповідальність кожного. І найбільші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб не допустити виникнення пожежі. Якщо існує норма: не ходити до лісу в пожежоонебезпечний період – значить її мають виконувати абсолютно всі. Інакше – штрафи. Розміри штрафів також мають бути відповідними. Бо ж сама пожежа та її приборкання занадто дорого коштує і лісогосподарському підприємству, і державі, і довкіллю…"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework