Лікарі стверджують, що годувати малечу грудьми необхідно до 2-ох років

У рамках проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування 7 серпня в центральній міській дитячій лікарні пройшов материнський форум «На світі кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим». 

У ході заходу молоді батьки мали нагоду отримати консультації професійних лікарів, активістів громадсько-материнського руху, обмінятися досвідом та взяти участь в арт-акції «Перший слід» та у фотосесії «Поруч з мамою», - повідомляє прес-служба ОДА.

Медики стверджують, що на планеті не існує жодної сполуки, яка могла б замінити молоко матері. За статистикою сьогодні у світі лише 3% жінок через об’єктивні обставини не можуть вигодовувати дітей своїм молоком. Лікарі-практики стверджують, що годувати малечу грудьми необхідно до досягнення нею 2-річного віку. Грудне вигодовування виховує в чоловіка повагу до дружини, забезпечує в майбутньому гарні стосунки з дитиною та сприятливо впливає на здоров’я як матері, так і донечки чи синочка. 

Українське законодавство гарантує кожній матері право на забезпечення гідних умов для того, аби вона могла годувати малечу молоком. Зараз у Житомирській області громадські організації займаються реалізацією пілотного проекту щодо забезпечення таких гарантій на практиці. 

Громадські активістки Олена Лаговська та Наталія Самчук поділилися з молодими мамами секретами успіху, завдяки яким жінка зможе вигодовувати й виховувати свого малюка, приділяти увагу чоловікові та старшим дітям, а також займатися домашніми справами. 

 

Последнее изменение Четверг, 07/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework