Юрій Весельський нагороджений орденом «За мужність» III ступеня

Житомирянину Юрію Весельському всього 20 років. Сьогодні він вже є справжнім Героєм. Указом Президента України 3 серпня 2014 року солдата Весельського нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

На схід нашої країни для участі в АТО десантник із Житомира потрапив ще на початку квітня. Захищаючи суверенітет та визволяючи Донбас від проросійських терористів та бандитів механік-водій БТР-80 провів у боях два з половиною місяці.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

22 червня він разом з військовослужбовцями 4 роти 95 аеромобільної бригади колоною супроводжував бойову техніку, коли із засідки терористи розпочали щільний гранатометний обстріл. Бронетранспортер, водієм якого був Юрій, прийняв на себе перший удар з РПГ. У запалі бою солдат навіть не звернув уваги на біль — він знав лише одне: аби врятувати життя товаришів, машину необхідно негайно виводити з-під обстрілу. На межі життя і смерті солдат вивів техніку, врятував пораненого командира, і встиг собі на поранення накласти джгут.

Проте праву ногу йому врятувати не вдалося, її було ампутовано. За ліву лікарі борються ось уже другий місяць поспіль. Проте щоб допомогти десантнику стати на ноги, потрібне тривале й серйозне лікування за кордоном і протез. Це коштує понад 100 тисяч євро, що для матері Юрія, виховательки дитячого садочку, та батька-військового, який теж зараз бере участь в антитерористичній операції, сума непідйомна. Крім хлопця в родині росте ще двоє школярів.

Герой — а цей двадцятирічний хлопчина вчинив справжній подвиг — потребує підтримки. Навіть найменша допомога з боку кожного небайдужого може бути корисною та допоможе десантнику одужати!

 

Последнее изменение Пятница, 08/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework