×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирські міліціонери вчилися придушувати заворушення. ФОТО

Працівники УМВС України в Житомирській області провели масштабні навчання по відпрацюванню злагодженості та оперативності дій у забезпеченні громадського порядку під час масових заходів.

n 2809155989Про це повідомляє прес-служба УМВС в Житомирській області.

Відтак до чергової частини надійшло умовне повідомлення про виникнення групових порушень правопорядку довкола адміністративного приміщення держустави. На місце події відразу було направлено слідчо-оперативну групу міліції та наближено патрульні наряди, які працюють у системі єдиної дислокації.

Умовно, на майдані агресивно налаштована група молодиків збирає довкола себе натовп. Закликаючи громадян до безчинства, учасники блокують приміщення державної установи, застосовують фізичну силу відносно працівників міліції та закликають сторонніх громадян підтримати їх. Виникає загроза безпеці громадян.

Свою роботу відразу розгорнув оперативний штаб, до складу якого увійшли керівники служб та підрозділів УМВС.

Працівники міліції негайно організовують припинення групових порушень громадського порядку. Щоб залагодити ситуацію, із заворушниками провели роз’яснювальну роботу. Однак, за умовним завданням, натовп продовжив безчинства. Правоохоронці у захисних обладунках розосередили учасників заходу та затримали ініціаторів правопорушень, які закликали до порушень закону та застосовували силу.

Важливим етапом навчань стала робота медичної бригади УМВС. Міліційні лікарі  надавали кваліфіковану допомогу потерпілим та госпіталізували їх до медичних установ.

Продовженням навчань стало ознайомлення учасників зі зброєю, спеціальними засобами та технікою, які перебувають на озброєнні підрозділів Житомирського гарнізону міліції  і застосовуються для припинення групових порушень громадського порядку.

Також експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС продемонстрували порядок дій на повідомлення про замінування чи виявлення підозрілих предметів.

Черговим етапом тренувань стала демонстрація роботи службових собак, навчених виявляти вибухонебезпечні речовини.  За декілька хвилин пес знайшов заховану у ящиках вибухівку. Декілька разів переховували небезпечну речовину у різних місцях, однак чотирилапий помічник не помилявся.

Стройову виправку та належне володіння елементами спеціального шикування продемонстрували військовослужбовці Національної гвардіївійськової частини 3047. Правоохоронці за сигналом керівника миттєво утворювали шеренги та живі щити, які б не дозволили правопорушникам продовжити наступ.

Після закінчення заходів за участі керівництва УМВС та начальника Управління СБУ в області Володимира Пахнюка було проведено  аналіз організації навчань та виконання поставлених завдань, де визначено як наявні напрацювання, так і окремі недоліки. Тож наступним етапом стане їх подолання. Загалом же навчання отримали позитивні оцінки.

n 2809155989 1

n 2809155989 1

n 2809155989 1

n 2809155989 1

n 2809155989 1

Последнее изменение Понедельник, 28/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework