З початку року на Житомирщині зареєстровано 122 пожежі у природних екосистемах області

Шановні громадяни! Спекотні погодні умови сприяють відпочинку на природі. Більшість людей їдуть за місто: на дачу, до води, у ліс. На жаль, під час відпочинку громадяни забувають про правила поведінки у лісі, тим самим спричиняючи пожежі.

З початку року, на Житомирщині, вже зареєстровано 122 пожежі у природних екосистемах області, під час яких вогнем пройдено понад 200 га території. Поведінка людей, які відпочивають на природі, викликає серйозне занепокоєння у працівників служби порятунку «101», - повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Шановні громадяни! Управління ДСНС Житомирщини закликає вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо у лісових зонах. Пам’ятайте: джерелом пожежі у лісі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Під час розведення багаття, виберіть місце для нього та обладнайте. Ніколи не залишайте вогнище без нагляду. Непогашене вогнище може бути причиною лісової пожежі. Також, небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Шановні мешканці області! Будь-ласка, бережіть «зелені легені» планети від пожеж!

 

Последнее изменение Понедельник, 11/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework