×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Житомирі розповіли про співпрацю з Німеччиною

За фінансової підтримки уряду Німеччини у Житомирі було проведено низку семінарів, на яких житомирян навчали ефективно використовувати енергію.

n 3009156021Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолюк поінформував, що за останні 2 роки Уряд Федеративної Республіки Німеччини фінансує ряд інфраструктурних проектів з впровадження заходів  із енергозбереження. Серед них – проект з комплексної термомодернізації ДНЗ№63. Утеплення будівлі цього дитячого садочка за європейськими нормами енергозбереження дозволило не лише створити комфортніші умови для перебування дітей в приміщеннях, а також скоротити споживання енергоносіїв та зменшити витрати з міського бюджету.

"Житомирські фахівці змогли навчитися новим технологічним підходам у питаннях енергозбереження. Такий набутий безцінний досвід співпраці з урядом Німеччини наразі використовується під час впровадження інших проектів у сфері енергоефективності", - зауважив Б.Пахолюк.

У рамках співпраці з Німеччиною в бюджетній сфері впроваджено систему моніторингу споживання енергоресурсів. Практично на всіх об’єктах бюджетної сфери встановлено теплові лічильники, на решті будівель, де вони відсутні, такі приладу обліку тепла будуть встановлені в наступному році.

"Ми всі знаємо, що бюджетні об’єкти є енергозатратні, але досі ніхто не задумувався, які втрати ми несемо. Щоденний моніторинг споживання енергоресурсів дає оперативне виявлення нетипового споживання ресурсів та дозволяє оперативно реагувати на це", - зазначив Борис Пахолюк.

Уряд Німеччини також підтримує вимушених переселенців зі Сходу України. Так, за фінансової підтримки уряду цієї країни було проведено капітальний ремонт 8 поверху готелю «Житомир», де проживають люди, які через бойові дії змушені були залишити свої домівки.

Последнее изменение Среда, 30/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework