У Житомирі презентували санпропускник для бездомних

Днями у Житомирській міській раді відбулась прес-конференція з нагоди святкування «Днів Німеччини в Україні».

Серед проектів реалізованих за підтримки німецької держави у Житомирі, також презентовано санпропускник Центру адаптації бездомних осіб, - повідомляє Громадський простір.

Цей центр створює Благодійна організація «Міський центр обліку бездомних осіб» (дочірня від ГО «Милосердя»), що за договором з Житомирським міськвиконкомом, виконує функції обліку бездомних у місті.

Чому саме санпропускник? – Бо бездомним у Житомирі ніде помитися, що позбавляє їх доступу до медичної допомоги і адміністративних послуг. Наприклад: як сфотографуватися, щоб відновити паспорт – немитим, нестриженим?

Директор БО «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук розповів під час прес-конференції, що ремонтні роботи виконано на 80 %. І після його введення в експлуатацію, буде відкрито першу ночівлю для бездомних у Житомирі. Також він акцентував увагу присутніх на тому, що усі ремонтні роботи у Центрі адаптації проводяться руками самих бездомних – і лише будівельні матеріали та сантехніка була придбана за рахунок Посольства ФРН в Україні.

На жаль, міська влада Житомиру поки що не вважає за потрібне фінансувати роботу з бездомними. Тому міжнародна допомога – це чи не єдина можливість розпочати розбудову Центру адаптації бездомних осіб.

 

 

Последнее изменение Пятница, 02/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework