Багатодітна циганська родина пікетувала ОДА

Мати героїня Ляля Михайлівна разом зі своїми дітьми та внуками звернулася до місцевої влади.

Багатодітній родині ромської етнічної меншини відімкнули опалення за не сплату. Через те, що сім’я, яка складається більше з 20 людей перевищила використання газу, їм порахували замість 1 грн. 20 коп. по 3 грн. 60 коп. За декілька місяців зібрався борг в 70 тисяч гривень, тому газове постачання до приватного будинку родини припинили.

Ляля Михайлівна має статус Матері героїні, вона є мамою 10 дітей, які також є батьками. Всі члени родини проживають в одному будинку вже 45 років.

Ляля Михайлівна сказала: «У нас нема за що дітей відправляти в школу, ми не маємо і ніколи не мали ніякої допомого від держави. Як би нам хоч дали місяць перед тим як відімкнути газ, ми зробили б піч, адже скоро зима. Всім на нас байдуже, йде якась дискримінація нації. Як що нам скажуть ми можемо залишити країну, але куди нам їхати.»

Через те, що вже прийшло похолодання вся родина має спати в теплому одязі, адже не має змоги в інший спосіб отоплювати будинок.

Тому сім’я хотіла звернутися до очільника області Сергія Машковського, щоб той хоч якимось чином допоміг, але до них так ніхто і не вийшов.

Ірина Маринюк
Фото – Вікторія Васильченко

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 02/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework