У Новоград-Волинському відновлять військовий шпиталь

23 листопада під головуванням міського голови Віктора Весельського, на базі колишнього військового шпиталю, відбулася виїзна нарада.

Про це повідомляє офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради.
Після огляду приміщень колишнього шпиталю, міський голова Віктор Весельський окреслив коло завдань, які необхідно вирішувати у найближчий час. Зокрема, першочергово планується виділення корпусів для реабілітації учасників АТО, реабілітації хворих після інсультів, інфарктів, травм, переломів кісток та спортивних травм, реабілітації дітей хворих на ДЦП. Наразі є попередня домовленість з директором Міжнародної клініки відновного лікування в Трускавці Володимиром Козявкіним про його приїзд до Новограда-Волинського. Не виключено, що разом з Володимиром Іллічем до міста завітає меценат Барон фон Фосс із Австрії, який готовий вкласти інвестиції у цю важливу справу. Крім того, Віктор Леонідович запланував ряд ділових зустрічей з високопосадовими особами, які можуть посприяти у вирішенні цього питання.
Під час виїзної зустрічі кожен з її учасників мав можливість особисто висловитися та надати свої конструктивні пропозиції з приводу відновлення військового шпиталю. Усі виступи були проникнуті спільною думкою – військовому шпиталю у місті Новограді-Волинському бути.
Зокрема, заступник міського голови Лариса Шутова наголосила: «Маючи чималий досвід роботи саме з соціально незахищеними категоріями нашого населення можу сказати, що відкриття такого давноочікуваного центру дасть можливість надавати дієву, реальну допомогу саме тим категоріям громадян, які найбільше цього потребують. Сьогодні держава дає можливість і забезпечує право наших учасників АТО на проходження курсу реабілітації і санітарно-курортного лікування за межами нашого міста, в кращих санітарно-курортних закладах на території нашої держави. Але в роботі ми маємо такий досвід, що не хочуть наші хлопці їхати, вони не хочуть покидати свої домівки. А бажають проходити реабілітацію саме тут, на місці, не від’їжджаючи від дому. Це саме можна сказати і про дітей-інвалідів, хворих на ДЦП».
Наприкінці зібрання, підсумовуючи результат зустрічі перший заступник міського голови Сергій Колотов зазначив: «Чому це питання для мене теж важливе? Бо свого часу, приблизно рік тому, я почав займатися питанням відновлення госпіталю. І багато чого вдалося зробити. Я володію інформацією про цей госпіталь… Зараз наше місто, так традиційно і історично склалося, «багате» на військових. У нас сьогодні ряд військових частин, і ми сподіваємося, що з’явиться ще одна. Тому маючи потужний гарнізон необхідно обов’язково мати військовий госпіталь. Крім того, так як багато наших військових побували у зоні АТО потрібне реабілітаційне відділення».
Отож, після всіх виступів та обговорення присутні одноголосно прийшли до висновку, що необхідно терміново спільними зусиллями зайнятися відновленням з послідуючою реконструкцією цієї установи.

 

Последнее изменение Пятница, 27/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework