×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В області продовжено ІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту

З 30 листопада в області  розпочався ІІ тур масової імунізації населення проти поліомієліту.

n 1412157093За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, додаткової вакцинації в ІІ турі підлягають діти віком від 2 місяців до 6 років (всього біля 80 тисяч дітей області).

Станом на 11 грудня 2015 в області щеплено 51548 дітей віком від 2 місяців до 6 років, що становить 64,9% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації, - повідомляють у прес-центрі УОЗ.

Згідно з інформацією, яка розміщена на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я  України,  ухвалено рішення про продовження другого раунду додаткової вакцинації проти поліомієліту до 18 грудня 2015 року.

Довідково.

Вірус поліомієліту – це хвороба брудних рук, поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п'яти років. Ліків від поліомієліту не існує. Імунізація є єдиним захистом від недуги. Більшість хворих стають інвалідами, а близько 5-10% помирає, кажуть в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

Є дикий вірус поліомієліту, який власне становить основну загрозу, може вражати центральну нервову систему, може спричиняти паралічі, закінчуючись смертю хворого, і саме цей вірус може швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

А є вакциноасоційований поліомієліт – він може розвинутися у нещепленої дитини, яка контактувала із дитиною, яку вакцинували оральною «живою» вакциною, оскільки вірус впродовж 60 діб може виділятися з фекаліями. Проте теоретичний ризик незначний – 1 випадок на 7-14 мільйонів.

Ідея додаткової імунізації дітей в Україні від поліомієліту виникла тоді, коли на початку вересня на Закарпатті зафіксували два випадки паралічу у дітей, які не пройшли вакцинацію. Це були діти 2011 та 2014 років народження. Лабораторія ВООЗ підтвердила наявність вакциноасоційованого поліовірусу.

Зараз цей вірус циркулює в Україні і лише масова одночасна вакцинація 95% дітей живою вакциною допоможе його викорінити.

Для України питання поліомієліту стоїть гостро ще й через те, що в Україні, за офіційною статистикою, у 2014 році лише половина дітей була вакцинована від цієї недуги, частково і через відсутність вакцин. Але зараз вакцина є, якісна, переконують у МОЗ, і рекомендують вакцинуватися.

Последнее изменение Понедельник, 14/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework