На Житомирщині припинено незаконну оренду земель водного фонду площею майже 10 га

Позов прокуратури Житомирської області щодо незаконності розпоряджень Житомирської райдержадміністрації про надання в оренду приватному підприємству земельної ділянки водного фонду площею 9,7 га господарським судом області задоволено.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Йдеться про те, що у жовтні 2012 року Житомирською райдержадміністрацією видано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду площею 9,7 га вартістю майже 65 тис грн в оренду із земель запасу Сінгурівської сільської ради.

У подальшому проект землеустрою затверджено та передано зазначену площу приватному підприємству в оренду строком на 25 років для рибогосподарських потреб.

Проте, землі водного фонду райдержадміністрацією надано в оренду з порушенням вимог чинного законодавства та Земельного кодексу України, оскільки правом розпоряджатися землями зазначеної категорії наділена Житомирська обласна державна адміністрація. Крім цього, ділянку землі надано без проведення земельних торгів.

Також порушено й природоохоронне законодавство: проект землеустрою затверджено без погодження Державного агентства водних ресурсів України.

За втручання прокуратури області припинено незаконну оренду земель водного фонду площею майже 10 га.

Прочитано 507 раз

Последнее изменение Вторник, 08/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework