×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Бердичеві відбудовують приміщення колишнього районного будинку культури, де планують відкрити сучасний театр. ВІДЕО

Власний театр у Бердичеві має з'явитися у найближчому майбутньому. Будівельні роботи за адресою Європейська, 21 мав можливість спостерігати чи не кожен бердичівлянин.

Однак, не усі знали напевне, що у кінцевому результаті буде у відбудованому приміщенні колишнього районного будинку культури.

Його приміщення має цілу історію, пов’язану з культурним життям старого Бердичева, розповідає начальник Бердичівського міського відділу культури Олена Петрівська. У різні роки тут панував дух творчості. Саме у цій будівлі збиралася тодішня місцева еліта. Тут проводили культурне дозвілля.

Олена Петрівська, начальник Бердичівського міського відділу культури: «В 1908-му році на центральній вулиці міста Бердичева, яка називалася на той час Білопільською, за власні кошти доктора Давіда Шерентіса було побудовано приміщення для катання на роликових ковзанах, яке називалося «скейтінг рінг». На церковній землі, яку він отримав на умовах оренди з дозволу Луцько-Житомирської римо-католицької єпархії була побудована ця гарна будівля. Та через деякий час «скейтінг рінг» довелося закрити. В 1911-му році він перебудував це приміщення під міський театр. Урочисте відкриття театру відбулося у кінці того ж року. Тобто театр почав працювати у Бердичеві більше ніж сто років тому».

Подробиці у сюжеті «ВІК».

n 2204154031

n 2204154031

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework