150-у річницю Лесі Українки на Житомирщині масштабно відзначать влітку

150-у річницю Лесі Українки на Житомирщині масштабно відзначать влітку

  Проведення Міжнародного свята літератури і мистецтва «Лесині джерела» обговорили в обласній раді під час засідання організаційного комітету щодо відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми.

  Члени оргкомітету заслухали заступника голови Новоград-Волинської міської ради Наталію Борис, яка разом із режисером міста презентувала програму святкування.

  Фестиваль цього року триватиме три дні, 23-25 липня. У ці дати Новоград-Волинський готується приймати поважних гостей із різних країн світу. Основні заходи відбудуться у суботу, 24 липня.

  Програма розрахована на всі вікові категорії. Це різноманітні музичні фестивалі, виставки, ярмарки, квести, тематичні фотозони, театралізовані екскурсії «Лесиними стежками» за участі акторів молодіжного театру, Всеукраїнський конкурс творчого слова, Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», відзначення лауреатів Премії Лесі Українки, свято родинних традицій у Музеї родини Косачів, численні заходи для дітей та святкова хода. Також у програмі концерт за участі хедлайнера свята, відомого українського гурту, та лазерне шоу.

  «Свято щороку проводиться на Житомирщині на високому рівні, але останні роки воно вимагало оновлення і приємно, що цього року з’явиться багато нових заходів, які допоможуть «Лесиним джерелам» заграти новими барвами», - зазначив Володимир Ширма.

  Нагадаємо, що 2021 рік на Житомирщині оголошено роком Лесі Українки. На минулому засіданні оргкомітету було прийнято рішення про перенесення масштабного відзначення 150-річчя відомої поетеси на літо та провести заходи саме в рамках Міжнародного фестивалю літератури і мистецтва «Лесині джерела».

Пресслужба обласної ради

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 27/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework