Житомирський футболіст Сергій Дячук бачить антиукраїнську змову у викритті договірняків у Вірменії

  Український легіонер вірменського "Локомотива" Сергій Дячук із Житомира серед інших 25 українців опинився в епіцентру скандалу з договірними матчами, який спалахнув у другій за силою тамтешній лізі.

   - Сергію, коли ви дізналися, що вам інкримінують звинувачення, пов'язані з договірними матчами?

  - У п'ятницю ввечері дізналися про цю інформацію від тренера. Він написав смс, що можна не готуватися на гру, хоча у нас залишилися дуже важливі останні 5 турів чемпіонату. Та й суперники нам були по зубах. Наша команда набрала хорошу форму, вигравали кілька разів з великим рахунком, не залишали шансів опонентам. На жаль, цих ігор не буде, тому що команду звинуватили в договірних матчах.

  -  До цього не було розмов на цю тему в пресі?

  - Ні, нічого не було, навіть передумов подібних не було. Звинувачення в «договірняках» абсурдні – ми виграли всі матчі. Президент говорив, що в команді багато українців, тренер з України і до нас будуть по-іншому ставитися. Чесно кажучи, ми всі шоковані. Налаштовувалися на кінцівку чемпіонату, а тут таке...

  - У чому вас конкретно звинувачують?

  - Які можуть бути договірні ігри, якщо команда на першому місці? Всіх суперників ми просто розриваємо. Як можна звинувачувати без доказів? Ми готові співпрацювати і надати всю інформацію. Думаю, що друга команда чемпіонату ФК «Ван» ставить нам палиці в колеса.

  - Наскільки це рішення можна оскаржити в міжнародних футбольних інституцій?

  - Ми однозначно будемо доводити свою невинність. Нам потрібно захищати себе, свою репутацію. Ми готові співпрацювати з усіма органами. Головне - довести, що правда на нашому боці.

  - Зарплата у вашій команді дозволяє гравцям гідно жити? Які умови вам створили?

  - Можу запевнити, що клуб нам створив гарні умови. З житлом і харчуванням проблем немає, зарплати хороші. Гідні премії за перемоги, можемо спокійно відправляти частину суми сім'ям. Все платять вчасно, без затримок.

  - А як ситуація з інфраструктурою?

 - Стадіон у нас непоганий, ми ні в чому не маємо потреби. Залишається тільки виходити на поле і перемагати. Українці приїхали допомогти клубу вийти до вищої ліги Вірменії, мріяли про єврокубки. У контрольних матчах обігравали «Арарат» з вищої ліги - 5:2, перемагали учасника Ліги Європи «Бананц». На рівні команд вищої ліги виглядали дуже добре. Не знаю, навіщо з нами так підло вчиили... За 30 турів ми три рази зіграли внічию і лише раз програли.

  У нас вже намагалися відібрати три очки: на 90+3-й хвилині в матчі з «Ваном» була жорстка бійка. Забрали три очки, тому що нібито наш гравець не повинен був грати через дискваліфікацію. Але все-таки ми домоглися справедливості і повернули три очки.

  -  В Україні на державному рівні прийняли закон про боротьбу з договірними матчами. У Вірменії щось подібне є?

  - Не можу відповісти на це питання, не цікавився. Говорили, що будуть боротися з «договорняками».

  - У списку дискваліфікованих немає вірмен..

  - Ми взагалі всі були в шоці, коли побачили списки. Всі дев'ять чоловік «Локомотива» - українці. Не розуміємо, що відбувається...

  - Серед гравців, яких звинувачують в договірних матчах, є два футболісти, які в Україні були помічені в подібних іграх і отримали дискваліфікацію. Що думаєте з цього приводу?

 - Чесно кажучи, не знаю, як на це реагувати. Не можу відповідати за гравців інших команд, не знаю, як їх допустили до змагань. У нас свої завдання, тому не дивилися на суперників. Грали і домагалися результату.

  - Ваш останній матч перенесли на кілька днів. Ця ситуація пов'язана із звинуваченнями?

  - Напевно, все через дії Федерації футболу. Другого липня ми повинні були грати тур, але знайшли причину - нібито через проблеми зі стадіоном слід перенести гру на четверте липня. ФК «Ван» зіграв другого числа, переміг і обігнав нас в турнірній таблиці за додатковими показниками, хоча у нас гра в запасі. На закритому засіданні третього липня чемпіонат зупинили і нинішні результати є остаточними. Якщо дивитися на турнірну таблицю, то саме «Ван» виходить у вищу лігу, хоча ще залишається п'ять турів до кінця чемпіонату. Схоже, через цю ситуацію на нас навішали ганебне клеймо.

Джерело: ua-football.com

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework