ФК «Полісся» в цьому році не зіграє в Житомирі на центральному стадіоні, але об’єкт хочуть здати в експлуатацію в 2020

ФК «Полісся» в цьому році не зіграє в Житомирі на центральному стадіоні, але об’єкт хочуть здати в експлуатацію в 2020

  Дев’ять голів Житомирської облдержадміністрації, спочатку десятки, а згодом і сотні мільйонів гривень та 15 років будівництва – ось так коротко у цифрах можна описати реконструкцію центрального стадіону «Полісся» в Житомирі.

   Про необхідність ремонтувати споруду вперше почали говорити в 2005 році. Тоді головою ОДА був Павло Жебрівський і саме тоді вперше прозвучала фраза «розпочато реконструкцію», - йдеться у матеріалі zhitomir.info.

  Відтоді минуло вже 15 років, але житомирський стадіон продовжують ремонтувати. Загальну вартість реконструкції вже оцінюють в 167 мільйонів гривень, але футбольні матчі на ньому не відбуваються й досі.

  Спочатку стадіон хотіли відкрити в 2018 році, згодом відкриття перенесли на 2019 рік. Втім, і тоді з відкриттям не склалось.

  Віталій Бунечко – вже дев’ятий голова Житомирської ОДА, який, щойно обійнявши посаду, пообіцяв добудувати і відкрити стадіон.

  «Я вже не перший голова облдержадміністрації, який обіцяє, що добудує стадіон «Полісся». Але я вам кажу – ми добудуємо стадіон «Полісся»! І це буде раніше, ніж ФК «Полісся» вийде в Суперлігу. Ми будемо грати за Європейські кубки на нашому стадіоні «Полісся»», - сказав голова ОДА Віталій Бунечко на відкритті стадіону «Спартак Арена» в серпні 2019 році.

  Втім, втілити цю обіцянку виявилось складніше, ніж про це заявити. Восени 2019 голова Житомирської облдержадміністрації говорив про можливе розкрадання коштів на реконструкції. Вже влітку 2020 року Віталій Бунечко сподівався, що основні роботи вдасться завершити за місяць і житомирський футбольний клуб міг би розпочати сезон І ліги у рідному місті.

  Але все, як у відомій фразі «хочеш насмішити Господа – розкажи йому про свої плани» – завершити реконструкцію стадіону так і не вдалось.

 

  У вересні 2020 року Віталій Бунечко під час брифінгу сказав, що до кінця жовтня підрядник обіцяє завершити першу чергу реконструкції стадіону «Полісся», а у листопаді на ньому вже зможуть проводити матчі. Стадіон, мовляв, готовий вже на 90%.

  «Підрядник - компанія «Елітбуд», це для того, щоб розділити, щоб фан-клуб знав чітко, хто підрядник - «Елітбуд». Привіт Денису Болейко, щоб знали, коли прийдуть човпти мене, то хто зі мною повинен понести відповідальність. Очікуємо, що роботи будуть завершені, за словами Дениса Болейка і компанії «Елітбуд» до кінця жовтня. Це його обіцянка, щоб ви мені її не навалили. Але я беру на себе також відповідальність, але разом з Денисом Болейко, щоб коли нас буде качати ультрас, то вдвох, не здумали мене одного. Я добре розумію бажання вболівальників бачити свій клуб на домашньому стадіоні, тому зроблю все необхідне, щоб цей процес не затягнувся. Сподіваюсь, що матчі «Полісся» з «Миколаєвом» та «Агробізнесом» відбудуться тут, щоб вони не проїхали повз Житомир і не приїхали на домашній матч «Полісся» в Київ, а зіграли тут у сусідній області. По графіку «Миколаїв» – 20 листопада, «Агробізнес» –30 листопада. Це будуть останні матчі цього року футбольного клубу «Полісся» в першій лізі 2020 році», - сказав Віталій Бунечко.

  Зараз на стадіоні змонтовані сидіння на трибунах, облаштовані входи для вболівальників, але табло не змонтоване й досі. Чи чекати відкриття стадіону в 2020 чи вже в 2021 ми 17 листопада запитали у Віталія Бунечка.

  «Вчора привезли табло, яке почали монтувати. Обіцяли за два тижні змонтувати. Тобто, підрядник, який монтував конструкцію і проводив будівельні роботи, він вже закінчив і почали монтаж табло. Без нього, безумовно, введення в експлуатацію стадіону – неможливе. Вчора його привезли і сьогодні його повинні були починати монтувати. Я сьогодні працював на Попільнянщині, тому я не телефонував ще, не питав. Але якщо вчора привезли, то сьогодні повинні були почати монтувати. Якщо вони почали монтувати, то беремо два тижні – до першого грудня вони мають закінчити. Потім у ДАБІ є 30 діб і, я сподіваюсь, що до Нового року ми будемо їх «підпихати» і вони введуть в експлуатацію стадіон, як завершений об’єкт. Будемо сподіватись, що за 2 тижні змонтують, передаємо документи в ДАБІ, як я і обіцяв, беремо це питання в супровід і введемо його в експлуатацію. На жаль, ФК «Полісся» в цьому році, звісно, не зможе зіграти на стадіоні, але маємо величезну надію, що на наступний сезон вже почнемо на стадіоні «Полісся», - сказав в коментарі голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

  Наостанок можна лише сказати, що якби реконструкція стадіону була людиною, то вона вже навчалась би у випускному класі загальноосвітньої школи. Вона вже пережила вісьмох голів Житомирської ОДА і невідомо скількох переживе ще. Бо, навіть Агата Крісті писала: «Їх було десятеро і не лишилось жодного»

  Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий.

  22 серпня 2019 року на офіційному відкритті стадіону «Спартак Арена» новий голова ОДА Віталій Бунечко пообіцяв добудувати стадіон «Полісся» і 5 вересня зібрав нараду, аби обговорити реконструкцію центрального стадіону. А вже 16 жовтня цього ж року Бунечко «анонсував» розслідування про можливе розкрадання коштів на реконструкції стадіону «Полісся». У листопаді слідчі ГУНП звернулися до суду з клопотанням про доступ до речей та документів, необхідних для розслідування, розпочатого 7 жовтня 2017 року, щодо розтрати коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Мова йде про роботи, які виконувалися впродовж 2016-2019 років, сума завданих збитків ще встановлюється. 23 грудня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко затвердив проєктну документацію по реконструкції стадіону «Полісся» загальною вартістю 167 млн грн.

  У вересні 2020 року голова ОДА та підрядник пообіцяли у листопаді провести перші матчі на житомирському стадіоні «Полісся».

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 20/11/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework