×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Коли коростенці отримають власну районну лікарню?

Жителі Коростенського району близько 30 років не мають власної районної лікарні.

l 25121585Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, більше 80 медичних закладів, які були на балансі «Укрзалізниці», передані у комунальну власність. Відділкова лікарня станції «Коростень» була передана територіальній громаді Коростенського району.

Головний лікар Коростенської центральної районної поліклініки Іван Камінський пояснює, що коростенці отримали гарне приміщення, медобладнання, кваліфікований медперсонал, тобто готову, діючу лікарню. Але це не вирішило проблеми, адже питання утримання цих майнових комплексів, створення районної центральної лікарні до кінця не доопрацьовано. Медиків непокоїть, що рішенням сесії Коростенської районної ради було створено районну лікарню, що за статусом нижча, ніж центральна районна лікарня.

Не визначено до кінця питання діяльності двох поліклінік, на базі яких має здійснюватися амбулаторно-поліклінічна допомога.

Передача майна відбулася 7 вересня цього року, підписані всі необхідні акти приймання/передачі, а із формуванням нової структури медпрацівників питання й досі не вирішене.

Головний лікар районної поліклініки має надію на новий депутатський корпус Коростенської районної ради, який матиме змогу більш продумано і зважено підійти до визначення статусу ЦРЛ, і тоді більшість проблем буде автоматично знято.

Цілком реально, що у 2016 році жителі сіл і селищ Коростенського району зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу у власній районній лікарні, яка створена на базі колишньої залізничної.

За повідомленням газети «Житомирщина»

Последнее изменение Пятница, 25/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework