×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

У Житомирі відкрилася виставка документів періоду початку окупації Житомирщини

З 6 по 13 травня запрошуємо відвідати житомирян виставку «До 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», яка діятиме у читальному залі Держархіву Житомирської області. 

Метою відкриття виставки стало незалежне відзначення в області мужності та героїзму переможців нацизму, а також вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності та шанобливого ставлення до старшого покоління.
На виставці розміщені фільтраційні справи жителів Житомирщини, списки вивезених громадян на примусові роботи та списки громадян, які повернулись з фашистської неволі.
Документи, які ви зможете переглянути дають змогу ознайомитись з подіями початку окупації Житомирщини, біль і надії «остарбайтерів», рух опору, наслідки вшанування пам’яті загиблих воїнів та мирного населення. Головне місце займає колекція листівок надрукованих партизанськими з’єднаннями Малікова, Сабурова, Цендровського, підпільними комітетами, які діяли на території області.
Тож запрошуємо усіх до перегляду виставки, тим самим віддаючи шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Згадуючи жертв ІІ світової війни, пам’ятаймо і шануймо сьогоднішніх Героїв, які борються за вільну, незалежну українську державу.

Последнее изменение Пятница, 06/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework