×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Громада села Вигів Коростенського району просить допомогти зберегти пам'ятник своєму видатному земляку

14 жовтня 2002 року у Вигові був встановлений пам'ятник уродженцю села гетьману України Івану Виговському. 

Впродовж 14 років під впливом погодних умов пам’ятник поступово руйнується і, за словами сільського голови Миколи Машківського, наступної зими він може й не перенести: "Пам'ятник був виготовлений зі склотканини, депутати допомогли в свій час і ми його залили бетоном. Але це нічого не дало. Зараз я намагаюсь зберегти пам’ятник, на зиму огортаю його поліетиленом, але волога та температурні перепади продовжують його руйнувати. Я писав листа на ім'я голови ОДА Сергія Машковського і отримав відповідь, що коштів немає".
Свою позицію щодо збереження пам’ятника, встановленого силами громади області, висловив учасник ініціативної групи з вирішення цього питання, виконавчий директор Асоціації КВН України Володимир Виговський: "Я вже не вперше біля пам’ятника великому українському гетьману, пишаюсь, що ношу це прізвище. Хотілося б звернутися до всіх тих, хто небайдужий, щоб залучилися до збору коштів, щоб зробити новий пам’ятник, тому що той, який зараз, в моєму розумінні вже не підлягає реставрації".
Пам'ятник Івану Виговському оглянув начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський. Він пообіцяв не залишити це питання поза увагою влади: "Не кожна область може похвалитися тим, що є батьківщиною гетьмана України. Прикро, звісно, що пам’ятник, який ми такими потугами відкривали громадою області, знаходиться в такому поганому стані. Я зобов’язуюсь зі свого боку підняти і депутатський корпус обласної ради, переговорити з депутатами Верховної Ради, а саме головне, підняти громадськість. І мені дуже хочеться приїхати сюди на відкриття справжнього пам’ятника нашому гетьману Виговському".
На встановлення нового пам’ятника українському гетьману Івану Виговському за підрахунками потрібно близько 150 тисяч гривень. Або ж можливо хтось з меценатів надасть матеріал для виготовлення, наприклад, камінь, сподіваються ентузіасти та звертаються до всіх небайдужих за допомогою.

Джерело: Житомирська хвиля

Последнее изменение Вторник, 24/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework