На Чуднівщині впровадили проектні технології в навчальний процес

На Чуднівщині відбувся обласний семінар районних методистів, котрі відповідають за викладання фізики в загальноосвітніх закладах Житомирщини.

Учасники заходу розглянули важливе питання щодо впровадження державних стандартів у 7 класі, зокрема, виконання розділу шкільної програми «Навчальні проекти», наголошує методист обласного інституту післядипломної практики педагогічної освіти Олександр Єфименко: «Тема семінару дуже актуальна, адже Міністерство освіти та науки України ввело обов’язковим до навчальних програм навчальні учнівські проекти.

На Чуднівщині вже мають певний досвід у проведенні такої роботи з учнями».

Районні методисти побували в Чуднівській гімназії, де під час відкритого уроку з фізики мали змогу на практиці ознайомитись з впровадженням проектних технологій у навчальний процес.

Уміння користуватися методом проектів – це показник високої кваліфікації учителя, котрий допомагає учням у пошуку джерел інформації, необхідних для роботи над проектом, координує весь процес, підтримує постійний зворотній зв'язок із школярами, консультує та сприяє всебічному розвитку учнів, підкреслює методист Чуднівського районного методкабінету Галина Жуковська: « Ми відвідали відкритий урок учительки Чуднівської гімназії Карпінської Надії Савівни, котра має вищу кваліфікаційну категорію та звання старшого вчителя.

Її учні - неодноразові переможці районних і обласних олімпіад з фізики. У минулому навчальному році троє учнів відзначено дипломами обласного рівня 2 – 3 ступенів. Вона є районним координатором Всеукраїнського конкурсу «Левеня», який ми проводимо серед учнів саме з фізики. Це творчий, ініціативний педагог, справжній майстер своєї справи».

Учасники обласного семінару також відвідали кабінет фізики Будичанської загальноосвітньої школи, який є одним з найкращих у районі та ознайомились з досвідом роботи Чуднівського районного методкабінету.

Побачене справило на всіх приємне враження. «Робота на місцях важлива тим, що ми побачили діяльність методистів і методичних кабінетів з середини.

Ми побачили роботу школи та їхню співпрацю з районним методкабінетом. Для нас - це обмін досвідом, придбання нових знань та спілкування. Ми також розглядали різні важливі питання, що дуже корисно для нас».

Під час семінару – практикуму методистів області було відзначено належну організацію методичної роботи Чуднівського райметодкабінету з вчителями фізики загальноосвітніх шкіл району.

За матеріалами Житомирської Хвилі 

Последнее изменение Четверг, 27/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework