Сім'ї інвалідів війни та загиблих учасників АТО отримуватимуть грошову компенсацію на придбання житла

19 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято постанову за № 719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І—ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».


Цим рішенням Уряду затверджено механізм надання цільової грошової компенсації сім'ям інвалідів війни та загиблих військовослужбовців з числа учасників антитерористичної операції за належне їм житло відповідно до Житлового кодексу. При цьому, передбачено право зазначених осіб отримувати грошову компенсацію за їх бажанням. Повідомдяє прес-служба Житомирської ОДА.

Таким чином сім'ї загиблих учасників АТО та інваліди війни з числа учасників АТО зможуть самостійно обрати найбільш прийнятне для них житло та придбати його за рахунок коштів грошової компенсації наданої Урядом.

Субвенція з державного бюджету на зазначені цілі у поточному році для області складає 43,9 млн грн.

Рішенням сесії Житомирської обласної ради від 04.11.2016 дані кошти розподілені між районними та міськими бюджетами області.

З метою визначення права та розміру грошової компенсації на придбання житла вищезазначеною категорією населення, при райдержадміністраціях (міськвиконкомам) утворені та розпочали роботу відповідні комісії.

У разі виникнення додаткових запитань щодо отримання грошової компенсацію для придбання житла сім’ями інвалідів війни та загиблих військовослужбовців з числа учасників АТО звертатайтесь до департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації за телефоном (0412) 24-08-62.

Последнее изменение Понедельник, 14/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework