За позовом прокуратури Житомирщини визнано незаконним договір оренди захисної гідроспоруди ставка, води з якого потрапляють у р. Тетерів

Позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури щодо незаконності рішення сільської ради Романівського району про надання в оренду гідротехнічної захисної споруди та договору оренди господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.


Йдеться про те, що у листопаді 2012 року Годиською сільською радою Романівського району прийнято протиправне рішення про надання в оренду товариству з обмеженою відповідальністю гідротехнічної захисної споруди, розташованої на ставку поблизу с. Межирічка.

До того ж дамба, що перебуває у власності місцевої територіальної громади, з’єднує каскад ставків, води з яких, через притоку Годинку потрапляють у р. Тетерів.

Таким чином, із приватним підприємством незаконно укладено договір оренди захисної гідроспоруди строком на 49 років.
Зокрема, порушено вимоги п.2 ст.4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», відповідно до яких, захисні гідроспоруди (греблі, дамби, вали, моли, насипи) не можуть бути об’єктами оренди.

Органами прокуратури вжито заходів представницького характеру та відновлено порушені інтереси держави у сфері розпорядження комунальним майном.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Последнее изменение Среда, 15/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework