Лісівники облаштували понад 100 рекреаційних пунктів

Майже півтора мільйона гривень витратили в минулому році лісівники Житомирщини на впорядкування, розширення та проведення поточного ремонту рекреаційних об’єктів на території держлісфонду, — повідомляє прес-служба обласного лісового відомства.

«В цьому році роботи з облаштування зон відпочинку в лісах ми обов’язково продовжимо, — запевняє начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. — Нині в кожному лісництві вивчаємо думку громад стосовно місць розташування таких об’єктів. Адже основне призначення рекреаційних пунктів — зробити відпочинок на природі комфортним, без шкоди для лісу. В кожній місцевості є певна місцина, облюбована мешканцями населених пунктів через ландшафтну привабливість чи то якісь місцеві традиції й звичаї. Отож при плануванні розвитку рекреаційної інфраструктури ми прагнемо, аби раціонально використовувалися територіальні природні умови і враховувалися історичні, ландшафтні особливості кожної території».

На сьогодні в різних куточках нашої області руками лісівників облаштовано понад 100 зон відпочинку на різний смак. Там подорожуючі можуть знайти стіл і лавки — щоб перекусити, альтанки — щоб сховатися від негоди, місця для вогнищ та для сміття. У багатьох місцях є ігрові майданчики для дітей, корисна інформація про рослинний та тваринний світ лісу, про те, які гриби чи ягоди можна збирати. У деяких рекреаційних пунктах є торгові точки, де можна придбати гарячі й холодні напої, навіть замовити обід. Тому окремі місця відпочинку, облаштовані лісівниками, вже стали улюбленими не лише для мешканців прилеглої території, а й для подорожуючих і туристів.

Скажімо, у «Казковий ліс» Коростишівського лісгоспу здебільшого їдуть помилуватися витворами місцевого різьбяра, а «Діброва» Житомирського району — відома своїм оригінальним оформленням. Повз «Затишок» Малинського лісгоспу важко проїхати не зупинившись, а про «Радовель» Білокоровицького лісового господарства відвідувачі свої захоплення переповідають знайомим. «Вулик» Словечанського лісгоспу відомий на всю округу, а хто хоч би раз побував на «Чорній річці» Новоград¬Волинського лісгоспу, обов’язково захоче приїхати туди ще.

52 рекреаційних об’єкти паспортизовано, зведено у єдиний реєстр та нанесено на дорожню карту-схему Житомирської області. Цю карту та іншу інформацію про місця відпочинку на території держлісфонду області легко можна знайти на офіційному веб¬сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

Облаштовуючи рекреаційні зони, лісівники не лише створюють належні умови для відпочинку на природі землякам і гостям, а ще й убезпечують ліси від пожеж та засмічення. Адже в таких пунктах облаштовано спеціальні місця для вогнищ і сміття, є вода та інші засоби, якими можна завжди загасити полум’я. Одне слово, є все для комфортного та безпечного відпочинку чи відзначення традиційних і родинних свят. Проте часто-густо відвідувачі досить своєрідно «віддячують» за гостинність, залишаючи після себе поламані лави, спалені столи, розтрощені альтанки. А деякі — ще й прихоплюють із собою все, що вдається: від мангала — до альтанок і туалетів.

І все ж у лісівників руки не опускаються, з кожним роком мережа рекреаційних пунктів розширюється, доповнюється новими об’єктами.

Лісівники закликають усіх, хто перебуває в лісі, з повагою ставитися до праці інших, залишати місце відпочинку таким, щоб потім хотілося повертатися туди ще не один раз.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 15/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework