Протягом останнього тижня рятувальники області фіксують збільшення кількості загорянь сухостою та виявлення боєприпасів часів минулих війн

Протягом минулого тижня до оперативно-рятувальних підрозділів Житомирщини надійшло 125 повідомлень про виникнення надзвичайних подій чи загрозу їх виникнення.

Серед них 73 пожежі та 6 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. Під дією різних факторів 14 осіб загинуло, 22 травмовано.

Через суттєве потепління в області поступово збільшується кількість загорянь у природних екосистемах. Загалом з початку 2017 року вже зафіксовано 74 такі пожежі. Серед них 2 на торфополях, усі інші – сухостій. Вогнем уже пройдено близько 122 га території.

Одне із останніх таких займань сталось у м. Бердичів. Там загорілась суха рослинність на землях одного із комунальних підприємств районного центру. Через незначні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався. Пожежа сталась близько 22-ї ночі. Її помітили випадкові перехожі, які прогулювались вечірнім містом. Вогнеборцям швидко вдалося локалізувати пожежу та не допустити розповсюдження вогню на більшу площу. Як наслідок, знищено сухий трав’яний настил на площі 2 га. Причину пожежі наразі встановлюють фахівці.

Варто усвідомлювати, що провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків – вогонь вмить може перекинутися на ваш будинок, літню кухню, сарай. Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

Крім того зафіксовано 8 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів на території області. Підозрілі знахідки виявляли в Житомирському, Коростенському та Олевському районах.


Зокрема, 31 березня піротехніки Управління ДСНС у Житомирській області знищили 3 вибухонебезпечні предмети, виявлені у Коростенському районі. У с. Ушомир – артилерійський снаряд калібром 120 мм часів минулих війн, виявлений під час земельних робіт. А в с. Михайлівка того ж району чоловік, проходячи лісом, побачив біля кущів два артилерійські снаряди калібрами 76 та 152 мм часів минулих війн. Рятувальники припускають, що в обох випадках вибухонебезпечні предмети відкопали місцеві шукачі металу. Зрозумівши, що це боєприпаси, селяни просто залишили знахідки на поверхні землі.

Нагадуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.


У ДСНС України у Житомирській області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 03/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework