Рятувальники Житомирщини сьогодні отримали техніку від норвезьких благодійників. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 19 травня, УДСНС в Житомирській області отримало 5 одиниць техніки на базі автомобілів MAN, Volvo, Scania від норвезьких благодійників — місії в Україні «Вітер надії, любові».

Пожежні автомобілі було урочисто передано підрозділам рятувальників північних регіонів області, отриманої в якості гуманітарної допомоги. Техніка відправляться до пожежних частини в Коростенському, Хорошівському, Лугинському та Народицькому районах.

У заході взяли участь: координатор місії в Україні «Вітер надії, любові» Сергій Ковальчук, директор БФ «Центр утеплення» Юрій Опанасюк, керівництво та рятувальники підрозділів УДСНС області. Варто зазначити, що нові пожежні автомобілі економічно вигідні і потужні, маневрені, мають високу прохідність. До речі, норвезькі рятувальники досі використовують таку техніку у так званих «комунах».

Як зазначають самі рятувальники, передані сьогодні пожежні авто — це ще один крок у покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів УДСНС. Нещодавно за підтримки держави рятувальна служба Житомирської області отримала 4 нових сучасних пожежних автомобілі високої прохідності. Окрім того, триває співпраця з різними міжнародними партнерами щодо отримання гуманітарної допомоги.

«Вагому роль в оперативності та якості надання рятувальниками послуг відіграє матеріально-технічне забезпечення служби. На жаль, ми маємо багато застарілої техніки, близько 80% парку потребує оновлення або заміни.

Сьогодні я хочу подякувати за багаторічну співпрацю і допомогу нашим норвезьким благодійникам. Висловлюю слова вдячності норвежцям, координатору місії Сергію Ковальчуку, рятувальникам Коростеня, які налагодили з ними співпрацю, директору БФ «Центр утеплення» Юрію Опанасюку та керівнику матеріально-технічного підрозділу Управління Володимиру Бачинському. Завдяки цим людям ми сьогодні отримали норвезьку техніку, яка пройшла розмитнення і поповнить парк підрозділів північних районів області», — зазначив керівник рятувальної служби Житомирщини Ігор Нікітчук.

Якщо говорити про співпрацю рятувальників Житомирщини та місії в Україні «Вітер надії, любові», то з 2003 року, УДСНС в Житомирській області отримало від норвезьких благодійників 9 одиниць техніки (5 з яких було вручено сьогодні), а також одну причіпну цистерну з мотопомпою, багато пожежно-технічного озброєння та бойового одягу.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последнее изменение Суббота, 20/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework