В Олевської ОТГ на Житомирщині фірми пов’язані з нардепом готуються добувати берилий, цирконій і титанову руду, - ЗМІ

В Олевської ОТГ на Житомирщині фірми пов’язані з нардепом готуються добувати берилий, цирконій і титанову руду, - ЗМІ

  Три фірми пов’язані з депутатом ВР від партії «Слуга народу» Павло Якименко, готуються розпочати видобуток берілію, цирконію, титанової руди в Олевської ОТГ. Також заплановано будівництво гірничозбагачувального комбінату поруч з селом Перга і Поліським заповідником.

   Павло Яименко на парламентських виборах 2019 року став народним депутатом від «Слуги народу» і наразі входить до Комітету з питань екологічної політики та природокористування, - про це розповідає olevsk.online.

  ТОВ Пержанська Рудна Компанія, ТОВ ЦФР ГРУП і ТОВ Титан апатитового Група. Ці три фірми 22.04.2019 отримали спецдозволи на видобуток бериллію, цирконію и ільменітів в Олевськой ОТГ. Віталій Якименко є засновником цих трьох фірм.

  Також батько нардепа є директором у ТОВ Пержанська Рудна Компанія. Спецдозвіл на видобуток берилію був проданий з грубими порушеннями, бо територія Поліського заповідника де знаходиться родовище, є особливо охоронюваной територією. Продавати спецдозвіл на цю територію Держгеонадра України не мали повноважень.

  Через два місяці після продажу спецдозволу, був звільнений директор Поліського заповідника, який керував ним 20 років, вчений біолог Сергій Жила. Замість нього виконувати обов’язки призначили лісника без профільної освіти

  Екологи Житомирщини та України заявляють, що розробка цих родовищ призведе до екологічної катастрофи не тільки на території України але і в сусідніх країнах. Однак ні на одній із сесій міськради не піднімалося питання про видобуток берилію, цирконію та титану на території громади, оскільки голова Олевської ОТГ Олег Омельчук лобіює інтереси цих сумнівних фірм.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 05/10/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework