Суд виніс вирок 20-річному хлопцеві з Житомирської області, який сокирою наніс смертельні удари батькові і тяжко травмував матір

Суд виніс вирок 20-річному хлопцеві з Житомирської області, який сокирою наніс смертельні удари батькові і тяжко травмував матір

  Суд виніс вирок 20-річному жителю Баранівського району Житомирської області, який під час сімейного конфлікту тяжко травмував сокирою батька і матір. Для батька травми виявилися смертельними. Сина суд ув’язнив на 7 років і 6 місяців.

   Вирок Баранівського районного суду, винесений 8 вересня 2020 року, був опублікований у Єдиному державному реєстрі судових рішень 11 вересня, - розповідає zhitomir.info. 

  У матеріалах суду зазначено, що близько півночі, посварившись з батьками, хлопець пішов на вулицю по сокиру, обухом якої і вдарив батька і матір, які вже відпочивали у ліжку.

  «05 квітня 2020 близько 00 год. 00 хв. перебуваючи у залі будинку по АДРЕСА_1 між ОСОБА_1 та його батьками ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , на ґрунті неприязних відносин виник конфлікт. Будучи обуреним поведінкою батьків, ОСОБА_1 вирішив спричинити їм тілесні ушкодження. З метою реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_1 вийшов на вулицю на господарський двір, де взяв металеву сокиру із дерев`яним руків`ям та відразу повернувся до будинку. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заподіяння тілесних ушкоджень ОСОБА_3 та ОСОБА_2 усвідомлюючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання. ОСОБА_1 зайшов до залу будинку та підійшов до ліжка де лежали батьки, після чого, відразу тримаючи руків`я у двох руках, обухом сокири, умисно наніс ОСОБА_3 два удари в праву частину голови, після чого, без розриву у часі обухом сокири наніс один удар в праву частину обличчя ОСОБА_2», – йдеться у вироку.

  І батько, і матір отримали численні тяжкі травми, для батька вони виявилися смертельними.

Скріншот з матеріалів суду

  Під час судового засідання обвинувачений розкаювався у скоєному, просив пробачення у матері та казав, що хоче на кладовищі просити прощення у батька. Хлопець зазначив, що конфлікт виник через отримані ним кредити, стверджував, що не мав наміру завдавати тілесних ушкоджень батькам й не усвідомлював своїх дій. Після скоєного парубок викинув сокиру в криницю та викликав «швидку».

  Скріншот з матеріалів суду

  Мати хлопця під час суду просила сина суворо не карати.

  Скріншот з матеріалів суду

  Обвинуваченого у суді охарактеризував в.о. голови селищного старостату, зазначивши, що стосовного хлопця були лише усні скарги через хуліганство в клубі.

  Скріншот з матеріалів суду

  Врешті, суд ухвалив «ОСОБА_1 визнати винним у скоєні злочинів та призначити покарання:
за ч. 1 ст. 121 КК України у вигляді позбавлення волі строком 5 (п’ять) років.
за ч. 2 ст. 121 КК України у вигляді позбавлення волі строком 7 (сім) років. На підставі ст.70 КК України (за сукупністю злочинів), шляхом часткового складання призначених покарань, призначити ОСОБА_1 остаточне покарання у виді 7 (сім) років 6 (шести) місяців позбавлення волі. Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_1 до набрання вироком законної сили залишити тримання під вартою. Строк відбування засудженому ОСОБА_1 рахувати з моменту затримання з 05.04.2020».

  На вирок може бути подана апеляційна скарга до Житомирського апеляційного суду через Баранівський районний суд протягом 30 днів з моменту його проголошення.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework