У Житомирі почали реконструкцію Нового бульвару, земляні роботи проводяться під наглядом археологів

У Житомирі почали реконструкцію Нового бульвару, земляні роботи проводяться під наглядом археологів

  Минулого тижня у Житомирі почали демонтаж старого покриття на Новому бульварі. Також підрядник почав зрізати старі дерева та кущі, видалення яких попередньо погодив виконавчий комітет.

   На ділянці з 15 жовтня працюють археологи, які проводитимуть нагляд під час земляних робіт. Археологічні дослідження є обов'язковими, адже ця територія вважається історичним ареалом міста, - йдеться у матеріалі zhitomir.info.

  «Можна пропустити дещо для культури, археологію, якусь пам’ятку, тому має бути спеціаліст на кожному майданчику, щоб він перевірив, подивився, чи це історія, археологія чи просто радянський час. На цей рівень мають кластися комунікації, а ми прокопуємо трошки нижче, щоб подивитися, чи є щось нижче, адже якщо комунікації прокладені, то дослідження вже буде важко проводити», – розповів молодший науковий спеціаліст ДП «Охоронна археологічна служба України» Сергій Очеретний.

 

  Договір з ДП «Охоронна археологічна служби України» уклали на суму 89 тис. 779,41 грн.

  «Це тільки нагляд, оскільки ми знімаємо верхній шар, а не залазимо в глиб землі, скажу так. Тому археологи будуть спостерігати за цими роботами: що підрядник буде робити і що вони там викопають. Це буде під наглядом усе. Самі археологи нічого там копти не будуть, ніяких робіт проводити не будуть», – повідомив радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.

  За проєктом, на території підрядник має посадити 20 нових дерев та 500 кущів.

  «Є рішення виконкому, де ми зрізаємо тільки аварійні насадження, тільки ті насадження, які віджили свій вік, які вже сипались, які відновити неможливо. Зрізаємо їх та висаджуємо нові насадження, там близько 600 кущів та дерев», – пояснив радник Житомирського міського голови.

  Повністю завершити реконструкцію мають у березні 2021 року, але якщо сприятимуть погодні умови, виконати роботи можуть до кінця цього року. Загалом проєкт розділили на три ділянки.

  «На першій ділянці роботи вже почались. Коли цю ділянку закінчать, перейдуть до іншої ділянки, а цю відкриють для наших мешканців. По термінах зараз дуже важко сказати, адже якщо погода дасть працювати і буде така, як тогорічна зима, то підрядник не буде зупинятися і будуть будувати. Якщо ж будуть морози, то роботи припиняться до тих пір, коли можна буде знову працювати. Підрядник нас запевнив: якщо буде виконання робіт таке і погода дасть, то він закінчить ще у цьому році», – розповів Олександр Черняхович.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework