Ще 145 фазанів випустили у дику природу Коростенщини. ВІДЕО

Ще 145 фазанів випустили у дику природу Коростенщини. ВІДЕО

  15 жовтня поблизу села Клочеве та за межами сіл Полісся та Чолівка чиновники та представники ГО «Коростенське товариство мисливців та рибалок» випустили в дику природу ще 145 фазанів.

  Про це повідомляє korosten.today з посиланням на Коростенську РДА.

  Нагадаємо, що 14 серпня у селі Новаки було випущено 150 фазанів, які вже добре облаштувались на лісових угіддях нашого району.

  Наразі випуск фазана румунської мисливської та звичайної мисливської порід відбувся в урочищах поблизу села Клочеве – 70 голів та у 5 обході за межами сіл Полісся та Чолівка – 75 голів.

  Ціль заходу розведення та відтворення дикої популяції фазана на Поліссі.

  Попередньо фазани пройшли пристосування в адаптивних вольєрах, які розташовані в глибині лісових хащів. Адже саме тут умови їх утримання аналогічні природно-кліматичним умовам перебування птахів у дикій природі. На місцях випуску птахів вже облаштовано прикормовочні майданчики й годівнички.

  «Сьогодні фазанів із тимчасових адаптаційних вольєрів випущено в дику природу. Маточне поголів’я, котре складає 35 голів, залишається в селі Межирічка, де розташований основний вольєр. Там будуть утримуватись птахи з метою відтворення яєць, їх інкубування та подальшого отримання молодняка фазанів» – розповів мисливствознавець Олександр Гусаревич.

  За словами представників громадської організації, в найближчих планах передбачено випуск у дику природу оленя плямистого та дикого кабана, популяція якого останнім часом знижується.

  ГО «Коростенське товариство мисливців і рибалок» закликає всіх мисливців та жителів району не здійснювати полювання на фазана в найближчі 3-4 роки для того, щоб даний вид птахів зміг добре пристосуватися та відтворитися в умовах нашої природно-кліматичної зони.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework