Для житомирських медиків «швидкої» закупили комплекти захисного одягу в 2,5 раза дорожче ціни виробника

Для житомирських медиків «швидкої» закупили комплекти захисного одягу в 2,5 раза дорожче ціни виробника

  Комунальна неприбуткова установа «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради упродовж жовтня-листопада замовив 30 000 комплектів захисного одягу на загальну суму 9,13 млн грн. Ціна за один комплект виявилася в 2,5 раза вищою від тієї, за якою цей товар продає безпосередньо виробник.

   Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19, - розповідає zhitomir.info.

  Дві угоди на придбання 10 000 комплектів захисного одягу 15 та 23 жовтня обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклав із ФОПом Івановим Олексієм Олександровичем. Вартість договорів становила по 1,49 млн грн, тобто один комплект коштує 298,5 грн.

  Олексій Іванов зареєстрований як ФОП у Мелітополі в лютому 2008 року. Основним видом діяльності підприємця є оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

  За даними сайту Youcontrol, ФОП Іванов участь у державних закупівлях брав лише у жовтні та листопаді 2020 року і співпрацює лише з КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради. За місяць з підприємцем підписали п’ять договорів загальною вартістю 3 млн 737 тис. 500 грн.

  9 листопада Центр уклав угоду на постачання 10 000 комплектів захисного одягу з ФОПом Давиденком Михайлом Михайловичем. Вартість договору становить 2,99 млн грн, вартість одного комплекту така ж як і в попередніх закупівлях – 298,5 грн.

  Михайло Давиденко зареєстрований як ФОП у Києві від 29 жовтня 2020 року, основний вид діяльності – оптова торгівля фармацевтичними товарами. Раніше Давиденко був зареєстрований як ФОП в місті Артемівськ Донецької області й займався вантажними перевезеннями.

  За листопад підприємець Давиденко вже заробив на державних закупівлях 3 млн 613 тис. 575 грн, яких 3,5 млн грн – на угодах з КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради.

  Через чотири дні, 13 листопада «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради уклав ще одну угоду на постачання 10 000 комплектів захисного одягу з ТОВ «Партнери Мед». На цей раз були замовлені костюми розміру XXL, ціна за одиницю збільшилася до 315,5 грн. Загальна сума угоди – 3,16 млн грн.

  ТОВ «Партнери Мед» зі статутним капіталом 1 тис. грн було зареєстроване 12 жовтня 2020 року в Борисполі. Власником фірми є Костянтин Феліксович Землинський із Бахмута, Донецької області, а керівником вищезгаданий Давиденко Михайло Михайлович. Основний вид діяльності – оптова торгівля фармацевтичними товарами.

  Угода з житомирським Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф станом на 19 листопада єдина за бюджетні кошти.

  Згідно з договорами КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» замовило загалом 30 000 комплектів захисного одягу, які включають комбінезон з капюшоном, вологонепроникний ламінований матеріал спанбонд, містить дихаючу вставку на спині та бахіли високі ламіновані на резинці із спанбонда.

  Закупівлі будуть проведені за кошти Національної служби здоров’я України, які виділені на боротьбу з COVID-19.

  В опублікованих документах лікарня не вказала ні виробника комплектів, ні їх термін використання. Однак як повідомив медичний директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради Віктор Гриньов, одяг є одноразовим і його виробляє компанія ПП «Інтекст» (Одеська обл., м. Балта).

  Журналісти Житомир.info зателефонували до представника вказаної компанії, який повідомив, що комбінезони з такою ж характеристикою у них можна придбати за 115 грн, розмір комбінезонів на вартість не впливає.

  Тобто при закупівлі у виробника 30 тис. захисних комплектів коштували б 3,45 млн грн, різниця з вартістю закупівлі – 5,68 млн грн.

  Зауважимо, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3» міста Кременчука в середині жовтня напряму закупило у ПП «Інтекст» подібні комбінезони по 107 грн за штуку та бахіли по 12 грн за пару (купували наприкінці серпня).

  Для порівняння, одноразові комбінезони з капюшоном КНП «Коростенська центральна міська лікарня» Коростенської міської ради 18 листопада закупила по 156 грн за штуку, КНП «Старобільське районне територіальне медичне об'єднання» Старобільської районної ради – по 190 грн, КНП «Великоолександрівська районна лікарня» Великоолександрівської районної ради Херсонської області – по 115 грн.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework