У Житомирі водоканал три дні хлоруватиме воду

У Житомирі водоканал три дні хлоруватиме воду

  20 листопада  комунальне підприємство "Житомирводоканал" розпочне хлорування води, яке триватиме до 17 години 22 листопада. Під час знезараження водою можна буде користуватися в технічних цілях.

   Про це Суспільному розповіла інженерка КП "Житомирводоканал" Тамара Ступакова. За її словами, щоб стан водопроводу не вплинув на якість води, два рази на рік необхідно проводити дезінфекцію систем:

  "На весні проводимо дезінфекцію великими дозами, бо ми готуємо мережу до літа. А восени більш слабкими дозами, але протягом двох діб. Перед тим, як проводити хлорування, обов’язково проводимо підготовку і промивку систем. Восени дози маленькі – 3-5 міліграм. Такою водою можна користуватися у технічних цілях. Хлорування у нас розпочнеться з 15 години 20 листопада і триватиме до 17 годин 22 листопада".

У Житомирі водоканал три дні хлоруватиме воду

  Для знезараження "Житомирводоканал" використовуватиме не звичайний хлоро, а гіпохлорит натрію, який виготовляє саме підприємство. Тамара Ступакова каже, що цю хімічну сполуку виробляють з очищеної мозирської солі та очищеної пом’якшеної води:

  "Якраз ми зараз знаходимося у цьому приміщенні, де виробляють гіпохлорит натрію. Він буде поданий у резервуар питної води. Його будуть добавляти стільки, щоб була та доза, якою ми будемо поводити дезінфекцію. Дозу визначають лаборанти. Через кожні пів години відбирається проба і визначається залишковий активний хлор".

У Житомирі водоканал три дні хлоруватиме воду  На лабораторії "Житомирводоканалу" щоденно контролюють якість води за 29 показниками, говорить інженерка Аліна Кисельова:

  "Щодня лабораторія здійснює контроль за якістю води за 29 показниками, а також ми контролюємо мережу міста – це колонки та крани. Зараз ми ведемо підготовку до дезінфекції мереж міста, готуємо реактиви. У п’ятницю з 15 години ми почнемо збільшувати дозу гіпохрориту натрію. З суботи ми почнемо їздити по місту і контролювати наявність хлору у мережі. Крім того, у суботу на третьому підйомі ми будемо робити дохлорування, щоб знезараження дійшло до всіх куточків міста".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework