У Житомирі власниця салону краси закрила один із закладів через збитки від карантину

У Житомирі власниця салону краси закрила один із закладів через збитки від карантину

  У Житомирі власниця салону краси закрила один із своїх закладів через збитки, які виникли після впровадження карантину вихідного дня.

   Про це Суспільному розповіла власниця мережі салонів краси Інна Біла. За її словами, карантин вихідного дня завдає збитків її бізнесу, адже у вихідні в салон приходить найбільше відвідувачів:

  "У нас у п’ятницю, суботу та неділю збільшується навантаження. У людей в ці дні – вихідні. Зробити зачіску чи манікюр дистанційно – нереально. Ми дуже страждаємо. Якщо кафе може працювати на виніс, то ми не можемо це зробити. У нас ще була студія одна, але тимчасово ми її закрили, там була недешева оренд".

У Житомирі власниця салону краси закрила один із своїх закладів через збитки від карантину  Директор туристичної фірми Артур Волинець каже, що працювати дистанційно не може, а оренду приміщення змушений платити в повному обсязі:

  "Оренда становить 1600 гривень. Це невелика сума, але в умовах карантину орендодавець не дає мені доступу до приміщення. Знижок ніяких мені не надають. Є такі клієнти, які користуються послугами понад 3 роки, то вони оплачують на карту, а є такі туристи, які хочуть поспілкуватися з нашими менеджерами, побачити агентство".

У Житомирі власниця салону краси закрила один із своїх закладів через збитки від карантину  Економічний експерт Артем Сачук каже, що підприємцям потрібно звертатися до представників влади. За його словами, за відсутності підтримки малий та середній бізнес не переживе кризу, пов’язану з пандемією:

  "Більшість бізнесів мають рентабельність від 10% до 30%. Якщо рентабельність 30%, то це означає, що бізнес максимум може пропрацювати 2 місяці для того, щоб рік спрацювати в нуль. Це той запас міцності, який дозволяє залишитися на ринку. Влада має створювати інфраструктуру підтримки бізнесу – це коворкінг, це місця, де підприємці можуть працювати разом. Вартість оренди в коворкінгах набагато менше. Треба вести пряму комунікацію з владою, депутатським корпусом, зараз формується бюджет на наступний рік".

  Заступниця житомирського міського голови Світлана Ольшанська каже, що місцева влада підтримує підприємців шляхом пільгового кредитування:

  "На сьогодні у нас єдине рішення по підтримці – це те, що ми прийняли програму пільгового кредитування суб’єктів господарювання, яка передбачає, що місто компенсує частину відсотків по користуванню кредитом, тому що не всі підпадають під програму уряду. Згідно тих звернень, які надходять до міста, ми бачимо, що найбільша проблема у суб’єктів – це сплата єдиного соціального внеску. Він є державним податком, тобто місто тут не може посприяти".

  Артур Волинець каже, якщо влада не підтримає малий та середній бізнес, то його підприємницька туристична діяльність може завершитися.

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Тетяна Бєляк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework