Скіфський браслет, бутероль меча вікінгів та артефакти УПА: Краєзнавчий музей у Радомишлі поповнився новими експонатами

Скіфський браслет, бутероль меча вікінгів та артефакти УПА: Краєзнавчий музей у Радомишлі поповнився новими експонатами

  У Радомишльському народному краєзнавчому музеї на Житомирщині з’явилися нові експонати, серед яких скіфський браслет, бутероль меча вікінгів та артефакти УПА.

   Про це кореспонденту Укрінформу розповів в.о. директора Радомишльського народного краєзнавчого музею Сергій Галицький.

  «Вихідними ми знову прийматимемо відвідувачів (після скасування карантину вихідного дня – ред.) і щиро запрошуємо людей, щоб показати їм нові експонати. Можливо, знову буде локдаун і музей не зможе працювати, тому про наші цікавинки варто дізнатися вже. Ми маємо друга музею, який не вперше дарує нам речі. Упродовж місяця він подарував два цінні експонати – скіфський браслет, знайдений на Радомишльщині, який доводить, що скіфи були на нашій території. Він виготовлений у зооморфному стилі і швидше за все бронзовий. Крім того, він подарував бутероль – це бронзовий наконечник меча вікінгів, що також знайдений у нас. Там теж зооморфний мотив із зображенням орла і це дуже цінна річ», – зазначив Галицький.  Крім того, в музеї представлені залишки госпіталю вермахту, які виявили на території Мірчанського навчально-виховного комплексу. Галицький наголошує, що за документальними свідченнями, про існування госпіталю було відомо. На них випадково натрапили під час земляних робіт. Там є ампули, шина, інгалятор та інші речі.

  Відвідувачі музею також зможуть побачити типовий стіл радянського партійного функціонера. До нього в музей ще привезли два стільці, поділилися із закладом канцелярським приладдям, а ще знайшли настінний годинник із курантами.

  Cеред нових музейних експонатів і знайдені артефакти УПА – газета «Зов крови» за 1947 рік, листівка «Українська молодь!» і буклетик «За що бореться Українська повстанча армія (УПА)?».Фото: Сергій Галицький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework