На Житомирщині відкрили садочок, який будували 4 роки

На Житомирщині відкрили садочок, який будували 4 роки

  У селі Зарічани 7 грудня відкрили садочок, який будували чотири роки. Садочок розрахований на 40 місць, на дві різновікові групи. Дошкільний заклад працює з дванадцятигодинним режимом перебування дітей.

   Про це Суспільному розповіла начальниця відділу освіти Станишівської сільської ради Галина Юхимець. За її словами, будівництво приміщення дитячого садка "Джерельце" розпочалося у 2016 році – після об'єднання Станишівської громади. Зводили його за рахунок коштів державної субвенції – 5 мільйонів 400 тисяч гривень – та місцевого бюджету Станишівської сільської ради, яка виділила майже 17 мільйонів гривень.

  "У Зарічанах живуть близько трьох тисяч людей, – говорить Галина Юхимець. – Раніше в нас був садочок тільки з групою з короткотривалим перебуванням дітей. Тому у нас виникла нагальна потреба у стаціонарному садочку, де діти можуть перебувати повний день із повноцінним триразовим харчуванням".

  Зарічани – приміське село, багато батьків працюють у Житомирі, тому садочок має 12-годинний режим перебування дітей – із 7.00 до 19.00 години. Розрахований заклад на 40 місць, на дві різновікові групи, але на сьогодні до садочка вже зарахували 52 дитини. Галина Юхимець каже, що у разі виникнення черги вони матимуть можливість відкрити ще одну групу.

  Садочок "Джерельце" збудували таким чином, щоб туди мали доступ діти з особливими освітніми потребами, для котрих у закладі також облаштували універсальний туалет.

  Нові робочі місця отримали 17 працівників. Раніше, коли була група з короткотривалим перебуванням дітей, у садочку працювали троє людей, а нині їх 20 – 8 педагогічних працівників, 1 медпрацівник та обслуговуючий персонал.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework