Радомишльська громада отримає 360 тисяч євро на модернізацію вуличного освітлення

Радомишльська громада отримає 360 тисяч євро на модернізацію вуличного освітлення

  У червні 2020 року Радомишльська громада взяла участь у Програмі НЕФКО «Енергоефективність в малих та об’єднаних громадах України. Компонент І. Об’єднані територіальні громади», яка передбачає надання міжнародної фінансової підтримки, а саме грантових коштів, для реалізації проєкту з енергоефективності.

   Сама ж співпраця та напрацювання проєктної пропозиції розпочалися ще у 2018 році.

  За результатами конкурсного відбору, поданий проєкт «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення м. Радомишль Житомирської області» у листопаді 2020 року був схвалений НЕФКО та отримає фінансування у розмірі 360 000 євро (близько 12 млн грн).

  «Сам проєкт – високоефективний та масштабний. Заміна світильників на більш сучасні дасть можливість досягти значної економії електроенергії, а це, враховуючи тенденцію до збільшення цін на неї, дає нам значну економію», - зазначив Володимир Тетерський Радомишльський міський голова.

  Цей проєкт передбачає реконструкцію існуючої системи вуличного освітлення на 30 вулицях міста Радомишль згідно. В рамках проєкту планується замінити 953 наявні світильники на світлодіодні.

  Такі проєкти та гранти отримують громади, які інвестують у розвиток людського потенціалу. Команда проєктних менеджерів Радомишльської міської ради працювала над цим проєктом більш як два роки, і сьогодні має вагомий результат.

  «Лише вміння з проблеми створити можливість дозволить фахівцям громад знаходити фінансування за межами бюджету. Програма «U-LEAD з Європою» особливу увагу приділяє зростанню фахівців та розвиток кадрової спроможності громад. Ми вітаємо Радомишльську громаду з успіхом», - наголошує Василь Невмержицький, керівник Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

  10 грудня на сесії Радомишльської міської ради депутати одноголосно проголосували за рішення «Про отримання гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на фінансування інвестиційного проєкту «Реконструкція та модернізація вуличного освітлення м. Радомишль Житомирської області»».

  Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework