У Житомирі біля навчального закладу встановили фіксатори швидкості руху транспортних засобів

У Житомирі біля навчального закладу встановили фіксатори швидкості руху транспортних засобів

  В рамках проєкту "TUMI. Шлях до школи" у Житомирі поблизу ліцею № 24, що по вулиці Шевченка, встановили два фіксатори швидкості у вигляді інформаційних табло-радарів. Фіксатори інформують водіїв про їхню швидкість за 60-100 метрів до пішохідних переходів і попереджають про необхідність зниження швидкості руху.

   Про це Суспільному розповів заступник житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, пристрої, які встановили в рамках чергової частини грантового проєкту "TUMI. Шлях до школи", зараз працюють в тестовому режимі.

 Фіксатори встановили біля 24 ліцею, де зранку спостерігається стрімкий потік автівок. У закладі навчається майже 2 тисячі школярів, яким треба створити безпечні умови для перетину дороги, каже директорка ліцею №24 Ганна Дудік:

  "Звичайно нам дуже важливо, щоб з обох боків були камери, але необхідно, щоб фіксувалася швидкість водіїв, аби поліція могла реагувати та приймати міри: щоб водіїв попереджали чи штрафували, якщо вони не знижують швидкість біля школи".

 Одинадцятикласниця ліцею №24 Анастасія Багіна каже, що вважає правильним рішення встановити фіксатори швидкості руху біля їхнього навчального закладу:

  "Це одне із найважливіших застережень для водіїв. Зважаючи на постійний інтенсивний рух, це добре для дітей молодшого і старшого віку, які навчаються у школі. Адже якщо всі будуть дотримуватися правил дорожнього руху, то це може зберегти дитяче здоров’я та життя".

   Проєкт почали реалізовувати півтора року тому, говорить один із його розробників Дмитро Ткачук. За його словами перехрестя біля 24 ліцею є одним із найризикованіших у Житомирі, а встановлення таких комплексів допоможе у дотриманні правил дорожнього руху.

 
 

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Віктор Підвисоцький, Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 18/12/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework