У Житомирі будівлю, де мав бути коворкінг- центр і бібліотека "Ліки для душі" виставлять на аукціон

У Житомирі будівлю, де мав бути коворкінг- центр і бібліотека "Ліки для душі" виставлять на аукціон

  У Житомирі приміщення колишньої аптеки по вулиці Вітрука, де мав розміщуватися коворкінг- центр та бібліотека "Ліки для душі" виставлять на аукціон. Причина – нестача грошей для цього проєкту у бюджеті Житомира.

   Про це Суспільному розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова. За її словами, кошти на проєктно- кошторисну документацію виділили:

"Але загальний обсяг коштів – 3,5 мільйони. І зрозуміло, що у 2018–2019 роках відбувалися зміни у реформуванні медицини, освіти. На превеликий жаль, цей проєкт не вдалося реалізувати. І знов-таки 2020 рік – Ковід".

   Керівниця комунального закладу "Міські публічні бібліотеки" Лариса Харчук та її заступник з технічних питань Олександр Стрежелецький щотижня проводять оглядини приміщення, де мав розміщуватися коворкінг-центр та бібліотека "Ліки для душі". Відтоді, як у 2017 році цю будівлю передали централізованим бібліотечним системам, ремонтні роботи тут не починалися. Кореспондентам Суспільного Лариса Харчук розповіла, що відсутність опалення, затікання дощової води, пориви каналізації призвели до того, що два поверхи колишньої аптеки тепер в аварійному стані:

  "У 2018 році ми зробили проєктно-кошторисну документацію. Всі ремонтні роботи передбачали 3,5 мільйони інвестицій в цей об'єкт, але кошти виділені не були".

   Лариса Харчук зазначила, що там мав бути сучасний центр, де б проводили своє дозвілля та навчання молодь, котра проживає в районі вулиці Вітрука:

  "Ми опитували і школярів, і матусь, які тут гуляють із дітками біля спортмайданчика і фонтана. В цьому приміщенні площею 338 квадратних метрів на двох поверхах мав бути коворкінг –центр, де молодь вулиці Польової могла працювати, готуватися до дипломних робіт, тут мала бути дитяча кімната, сучасне кафе, бібліотека з оргтехнікою, 3D принтером, зі смарт книжками. Тут мали бути різні види активностей, які б задовольняли потреби молоді мікрорайону Польова".

    Олександр Стрежелецький розповів, що ремонтні роботи мало проводити управління капітального будівництва міської ради:

  "Було оглянуто все і визначена сума по поточному ремонту. Термін виконання - півроку. За складністю робіт теж не було б проблем при гідному фінансуванні".

    Лариса Харчук каже, що сьогодні це приміщення є баластом для бібліотечної системи:

  "Ми звертаємось до міністерства культури, до нашого нового депутатського корпусу, щоб вони забрали це приміщення. Воно у нас на балансі, але це не тільки втрачені можливості для мікрорайону Польова, а й баласт для бібліотечної системи".

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework