На приміських маршрутах Житомира зросла вартість проїзду

На приміських маршрутах Житомира зросла вартість проїзду

  На приміських маршрутах Житомира збільшилась вартість проїзду. На маршруті "Тартак – Житомир" власник підвищив ціну на 20 відсотків. Різні компанії по-різному піднімуть вартість, залежно від маршруту та завантаження.

   Анатолій працює водієм автобусу на маршруті "Тартак – Житомир". Кореспондентам Суспільного чоловік розповів, що робить один рейс за день. Він каже, що пасажирів повідомили заздалегідь і оголошення про здорожчання проїзду розмістили завчасно:

  "Оголошення були ще десь 2 тижні тому. У мене вже тариф новий. До Кам'яного Броду зараз вартість – 70 гривень, а було на 9 гривень дешевше. Кому треба, той їде. Дорого дуже, то люди стараються менше їздити. За день ми робимо один рейс. Пасажирів за рейс близько 10. У людей немає грошей, тому їздять по можливості".

   Директор компанії "Довбиштранс" Володимир Поліковський розповів, що не лише нерентабельність рейсу вплинула на ціну:

"Збільшилась мінімальна заробітна плата на 20%, збільшилась вартість паливно-мастильних матеріалів, здорожчали запасні частини, подорожчали енергоносії. Ми порахували усі економічні показники і побачили те, що мусимо піднімати тариф. Зробили розрахунки і у нас вийшло, що потрібно збільшити тариф на 25-30%, але вирішили підняти на 20%. Це хоч трохи компенсує наші збитки".

   За словами пасажира Миколи Карплюка, перевізники необгрунтовано підвищують вартість проїзду:

  "Я не розумію… Люди плачуть, що немає чим платити, а вони все підвищують та підвищують. Це вже неможливо. Люди не їдуть нікуди, порожні автобуси ходять, 2 – 3 пасажири в автобусі".

  Інша пасажирка Лариса Пацер теж вважає здорожчання проїзду необґрунтованим:

  "Необгрунтовано піднімають ціну на проїзд, при цьому жодним чином не покращуть якість перевезення. Якби ж хоч трохи підняли пенсію, то можна було б і піднімати тарифи".

  Погоджується з думкою Лариси Пацер і пасажирка Тетяна:

  "Можна зрозуміти, що у перевізників зростають витрати, але, на жаль, у людей не збільшуються доходи, щоб платити більше".

  На приміських маршрутах Житомира зросла вартість проїзду

  Через тиждень, 10 лютого, здорожчає проїзд і на маршруті "Житомир – Висока Піч". Водій Микола Старовойтов каже, що про це вже розмістили оголошення:

  "Ми почепили оголошення. Подорожчання буде через тиждень. Поки люди просто питають, адекватно реагують. Зараз квиток коштує 22 – 24 гривні, наскільки подорожчає проїзд – невідомо".

   Ціни на перевезення пасажирів встановлюють перевізники. Керівництво автовокзалів вартість проїзду не регулює.
 

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework