У Житомирі почали вакцинувати медпрацівників міської лікарні №1

У Житомирі почали вакцинувати медпрацівників міської лікарні №1

  25 лютого у Житомирі почали вакцинувати медичних працівників міської лікарні №1. Станом на 12:00 згоду на вакцинацію дали 55 працівників медустанови.

   Про це Суспільному розповів директор Центральної міської лікарні №1 Андрій Волков. За його словами, вакцинація добровільна, тому станом на 12 годину дня із колективу лікарні вакцинуватися погодилися 55 медичних працівників:

  "Справа в тому, що в нас більше двохсот працівників лікарні нещодавно перехворіли, терміни ще свіжі, тобто частина відмовилась з абсолютно логічних міркувань. Є певна категорія, яка з власних міркувань відмовилися. Ми вакцинуємо 55 працівників – це незначна частина від загального штату, наш колектив – більше тисячі чоловік, щоб ви розуміли".

  Процес вакцинації триває три хвилини

  Кабінет вакцинації облаштували у одному із відділень лікарні – весь процес займає не близько 3 хвилин. Лікар мобільної бригади з вакцинації Олег Федько каже, що спершу пацієнт заповнює інформаційну згоду, йому вимірюють температуру та колють вакцину:

  "Пацієнт заповнює інформаційну згоду на вакцинацію, пізніше вимірюємо температуру, запитуємо про протипоказання, якщо все нормально – вакцина 0,5 мл в плече – без проблем. Нині вже більше сорока людей по Житомиру ми вакцинували, поки що повідомлень про якісь побічні реакції немає".

  У міській лікарні №1 погодилися вакцинуватися 55 працівників

  Лікар-епідеміолог Наталія Донченко говорить, що спершу вагалася чи вакцинуватися, втім врешті професійний досвід взяв гору, тому жінка однією із перших отримує вакцину:

  "Це надійний метод захисту від інфікування коронавірусом і ми повинні захищати себе. Після вакцинації створюється імунітет і ми себе убезпечуємо від перенесення інфекції у важких формах. Ми знаємо, що коронавірусна інфекція є складною інфекцією і дає дуже багато ускладнень, тому потрібно вакцинуватися".

 
 

Автор: Дмитро Поліщук

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework