В обласній лікарні відкрили нефрологічне відділення відремонтоване за Європейськими стандартами

В обласній лікарні відкрили нефрологічне відділення відремонтоване за Європейськими стандартами

  Відтепер відділення нефрології є одним із небагатьох в Україні, де поряд із загальними ліжками, розгорнуті ліжка інтенсивної терапії. Це вже 18 відділення, що було відремонтовано за останні 5 років у лікарні.

  Нефрологічне відділення в обласній лікарні — єдине на всю Житомирську область, - йдеться у сюжеті sk1.tv.

  «Ми з завтрашнього дня вже будемо класти пацієнтів. Допоки тривав ремонт наші пацієнти вони нікуди від нас не поділися, вони просто лежать в інших відділеннях і наші медсестри працюють там» — повідомила старша медична сестра відділення нефрології Світлана Касміл.

  Медики кажуть, саме нефрологічні хворі затримуються у відділенні довше ніж інші. Саме тут лікуються пацієнти із найважчими патологіями нирок. А тому такі умови перебування щонайменше підбадьорюють і пацієнтів, і медичний персонал. Адже останній ремонт проводився тут ще на початку 2000-х, а саме відділення функціонує з 1985 року. 

  «Було і холодно на коридорах, було і не дуже світло в палатах, були проблеми, був один туалет в коридорі для пацієнтів і один туалет для співробітників, усе це не надавало зручності, я надіюсь, що в сьогоднішніх умовах і зручно, і затишно» — розповіла завідуюча нефрологічним відділенням Алла Біляс.

  Також у відділення з’явилися й комфортні місця відпочинку та гігієни для медиків.

  За кошти меценатів повністю зробили нове відділення інтенсивної терапії розраховане на 6 пацієнтів. Воно оснащене моніторами спостереження за станом пацієнтів, інфузоматами, дефібрилятором, електрокардіографом та електричними відсмоктувачами. 

  Після оглядин відремонтованого відділення, «Служба організації інфекційного контролю» нагородила нефрологію відзнакою «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта». 

  Загалом на ремонт відділення надійшло 2,5 млн грн із коштів обласного бюджету та 1 млн. грн. від благодійників

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework