На Житомирщині розробили мобільний застосунок, що візуалізує планети у 3D-форматі

На Житомирщині розробили мобільний застосунок, що візуалізує планети у 3D-форматі

  В інжиніринговій школі при Поліському національному університеті у Житомирі розробили мобільний додаток MobileAR, що дозволяє візуалізувати у 3D-форматі планети сонячної системи.

   Про це розповіла керівник науково-технічної лабораторії Інжинірингової школи Noosphere Катерина Молодецька, передає Укрінформ.

  "Студентська команда Custom World, що втілює низку проєктів в Інжиніринговій школі Noosphere при Поліському національному університеті, розробила додаток MobileAR. Його можна встановити на мобільний телефон чи планшет і розглядати у 3D-форматі об'єкти за допомогою спеціальних картинок-маяків та взаємодіяти з ними. Наразі розроблено 7 таких зображень, серед яких 5 планет Сонячної системи, радіотелескоп і логотип нашого університету. До того ж, зображення можуть бути анімованими", – зазначила Молодецька.

  За її словами, ідея такого додатку з'явилась у команди, коли вона працювала над створенням інтерактивної пісочниці з доповненою реальністю для Дніпровського планетарію.

  Команда творців сподівається, що MobileAR буде використовуватися з освітньою метою, аби за допомогою візуалізації показати складні явища, які вивчають на уроках астрономії, фізики, хімії.

  "У школах є проблеми через недостатній рівень технічного оснащення для проведення реальних експериментів. До того ж, деякі з них не можна проводити у закладах освіти через небезпечні речовини чи їх високу вартість. Натомість картинки-маяки дозволяють створювати різні зображення та допомагають краще зрозуміти процеси і явища. При цьому, такий продукт не є високовартісним", – зазначила керівник лабораторії.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 01/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework