У Житомирі СБУ викрила організаторів підпільного грального бізнесу з мільйонними тіньовими оборотами

У Житомирі СБУ викрила організаторів підпільного грального бізнесу з мільйонними тіньовими оборотами

  Служба безпеки України заблокувала у Житомирі діяльність угруповання, яке створило мережу підпільних гральних закладів. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо використання частини отриманих «прибутків» для фінансування тероризму.

   За попередніми даними слідства, до складу групи входило шестеро мешканців обласного центру. Ділки налагодили роботу декількох нелегальних залів азартних ігор у центрі міста, які орендували через підставних осіб.

  До гральних закладів клієнти потрапляли після надання попередньої заявки і виключно за рекомендацією «постійних» відвідувачів.

  За оперативною інформацією, щоденний тіньовий обіг зловмисників становив сотні тисяч гривень. Для легалізації отриманих «прибутків» вони використовували підконтрольні комерційні структури.

  Під час обшуків за адресами підпільних закладів та за місцями проживання організаторів і учасників угруповання правоохоронці виявили:

- 48 носіїв неліцензійного програмного забезпечення, зокрема системних блоків комп’ютерів;

- мережеве обладнання;

- банківські картки та печатки підконтрольних фірм, задіяних у тіньових схемах;

- чорну бухгалтерію та клієнтську базу;

- гроші, отриманні злочинним шляхом.

  У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 2 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної діяльності.

  Заходи із викриття зловмисників проводилися співробітниками Управління СБУ в Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Житомирській області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 09/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework