СБУ заблокувала канал постачання наркотиків до установ позбавлення волі, «прибутки» з якого йшли на утримання кримінальних кіл

СБУ заблокувала канал постачання наркотиків до установ позбавлення волі, «прибутки» з якого йшли на утримання кримінальних кіл

  Служба безпеки України нейтралізувала діяльність організованого наркоугруповання у Житомирській та Рівненській областях. Зловмисники налагодили канал постачання наркотиків до установ позбавлення волі, а також використовували «прибуток з продажу» на утримання кримінальних кіл.

   Під час 10 обшуків у пенітенціарних закладах та за адресами проживання постачальників «товару» правоохоронці виявили:

  • злодійську «бухгалтерію» з прибутками-видатками і картковими рахунками різних банківських установ,
  • велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин;
  • засоби зв’язку.

  За даними слідства, до складу групи входило 8 учасників, у тому числі засуджені, які відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів. Через своїх спільників вони переправляли наркотики ув’язненим. Товар ділки приховували у посилках або перекидали через огорожу режимних об’єктів.

  Встановлено, що лідер угруповання, у статусі так званого «смотрящого» за однією з виправних установ Житомирщини, намагався поширювати кримінальний вплив на інші пенітенціарні заклади регіону.

  Правоохоронці затримали двох зловмисників – місцевих жителів – під час чергового переправлення засудженим партії марихуани та метадону.

  У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.

  Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до вчинення інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

  Спецоперація проводилась співробітниками Управління Служби безпеки України в Житомирській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції та оперативним відділом однієї з установ виконання покарань за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Пресцентр СБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework