На Житомирщині ще одна лікарня перепрофільовує відділення для надання допомоги хворим на COVID-19

  Пологове відділення Попільнянської центральної районної лікарні перепрофілювали під інфекційне, розгорнувши 40 ліжок для пацієнтів, хворих на коронавірус. На реконструкцію відділення витратили пів мільйона гривень, які допомогли зібрати жителі Попільнянської громади.

   Про це Суспільному розповіла директорка Попільнянської лікарні Лідія Березіна. За її словами, рішення розгорнути ліжка саме на базі пологового відділення було оптимальним, бо це відділення максимально відповідає умовам, необхідним для надання допомоги.

  "Під час реконструкції ми зробили і відгородили так звану "червоно-зелену зону". Маємо окремий вхід і вихід для пацієнтів. Єдине – у нас киснева станція може вмістити тільки 30 балонів, але вони в нас постійно заповнені", – каже очільниця лікарні.

   На реконструкцію відділення зібрали більше пів мільйона гривень – допомогли в цьому жителі громади. Лідія Березіна каже, що за рахунок цих грошей вони придбали засоби індивідуального захисту, розхідні матеріали і медикаменти, який вистачить для забезпечення роботи на певний період. Реконструйоване відділення розраховане на 40 пацієнтів.
На Житомирщині ще одна лікарня перепрофільовує відділення для надання допомоги хворим на COVID-19

  "Відділення повністю готове приймати хворих на коронавірус, – каже лікар-анестезіолог Попільнянської лікарні Євгеній Хрущ. – Є забезпечення централізованою подачею кисню: облаштовано 34 кисневих точки, ще 6 точок є в реанімаційному відділенні, є 4 концентратори кисню. Маємо два апарати штучної вентиляції легень, два кардіомонітори, пульсоксиметри і глюметри. Всі палати вже готові. Є одномісні, є двомісні, а є палати, розраховані на п'ять осіб".

   Поки що лікарня не приймає хворих на коронавірус. За словами голови Попільнянської громади Олега Можарівського, зважаючи на епідситуацію в області, лікарня спрацювала на випередження.
 
 Якщо Міністерство охорони здоров'я погодить включення Попільнянської лікарні до списку медзакладів, які надають допомогу хворим на коронавірус, а Національна служба здоров'я забезпечить фінансування, Попільнянська лікарня одразу буде готова прийняти пацієнтів.
 
 

Автор: Сергій Косюченко

Оператор: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework