Село на мільйон в Житомирській області можливе?

Село на мільйон в Житомирській області можливе?

  Поліський край дивує не тільки надзвичайними краєвидами, але й модернізованим супер селом Радовель, що в Олевському районі, яке може стати в ряд із Європейськими селами, адже тут побудований новітній ліцей, стадіон за стандартами УЕФА, всюди велодоріжки, зарядна станція для електрокарів, до відкриття готується амбулраторія із найсучаcтнішим обладнанням. 

  Коли заходиш, здивуванням стає те що, у закладі встановлена сучасні системи безпеки, такі як охорона та пожежогасіння, на кожному поверсі встановлено відео стеження, а вхід до ліцею контролюється за про пусковою картковою системою через турнікет, - розповідає газета "Эхо".

  Школа, всього лише трьохповерхова, проте, у ній присутній ліфт для дітей із особливими потребами. Перевагою, цього ліфта є те що він енергоефективний, класу А, точніше, виробляє електроенергію від власного руху, тому діти при перебоях подачі електроенергії не застрягнуть між поверхами. Кожен поверх у приміщенні має свій спеціальний інтер’єр та стиль. У школі застосовується сучасний підхід до навчання тому, у кожному класі встановлене технічне та технологічне обладнання, інтерактивна дошка, з особливою освітньою платформою «MozaBook», яка дозволяє виконувати різні завдання з елементами гри, ознайомитися із тематичними 3-D моделями та іншими необхідними функціями для успішного засвоєння навчального матеріалу.

  Для комфортної праці вчителів створені належні умови, де вчителі мають час підготуватися до уроків, тут же відбуваються наради також є кухня, там викладачі можуть перепочити або ж перекусити. У ліцеї викладають кваліфіковані викладачі із Америки, Великобританії, та столиці України. Для них збудований готель, із хорошими умовами. Цікаво, те що попрацювавши у Радовелі протягом десяти років працівники отримують безкоштовне житло, до речі заробітна плата тут не гірша ніж у столиці. Особлива велика увага приділяється дітям із особливими потребами, для них спеціально обладнанні санвузли та встановлені пандуси. Такі дітки можуть брати участь у театральних виставах, чи концертах, бо для них в актовій залі встановлені пандуси. Все створено для того, щоб вони не відчували себе тут обділеними. Слід визначати, що у приміщенні тепло, тому що у школі підтримується один температурний режим що у - літку, що у - зимку. Цікаво, що до десятого класу хлопці та дівчата навчаються окремо. Звісно ж, на перервах, в творчих групах, вони зустрічаються та спілкуються.

rodov2

  Кухарська команда дбає про збалансований раціон із безпечних та якісних продуктів, а сама їдальня наче ресторан, адже діти самі обирають що їсти, тобто на інстаграм сторінці ліцею щопонеділка проводиться голосування учнів, щодо меню на п’ятницю, вони віддають свій голос за улюблену страву чи напій. Окрім, сучасного обладнання, в їдальні проводить урок англійської, дітки готують піцу, називаючи, інгредієнти на англійською. Також, додатково в їдальні присутній буфет, де учні купують їжу. Належна увага приділяється гуртковій роботі. На даний час функціонує 25 гуртків. Метою яких стало: виявлення творчих нахилів у дитини, розвинення таланту. Із давнини глині придавали значну увагу. Не забули про неї і тут, бо ж тут успішно працює гурток гончарного мистецтва. Давати раду глині вчить професійний гончар. Дітки вивчаються це складне і витонмчене мистецтво на спеціальному обладнанні(стеках), гончарних колах, опановують техніку декорування(розпис, ліпка, замолочування, фляндівка). Учні самі обирають, що вони хочуть виробити казкового героя або ж якусь прикрасу. Майстерня нагадує сморідний музей гончарного мистецтва, бо ж там вже ціла колекція дитячих робіт. Звісно за бажанням вони можуть забрати вироби додому. Гурток майбутнього – це звісно робототехніка. Так, дітки навчаються створювати справжніх роботів, для цього на необхідному обладнанні такому як: 3-D принтер, 3-D ручки, лего-конструктори, 2 роботи, квадрокоптер освоють роботехніку. Звісно ж, тут є гуртки із шахів, аеробіка, навчання на різних музикальних інструментах, джампінг, дизайніська студія, малювання, вокал, футбол, баскетбол, бас-гітара та інші. Також на території школи присутній нове «Міні-футбольне поле» зі штучним покриттям, на 100 місць вболівальників. У Радовелі працює зарядна станція для електрокарів, та є вело доріжка, їздить швидка невідкладна допомога - реанімобіль з інноваційним обладнанням , незабаром запрацює надсучасна амбулаторія із якою не зрівняється жодна сучасна клініка.

  І що не меш важливо, через село щодня курсують автобуси зі сполученням Олевськ – Київ, Київ – Олевськ, та Житомир – Олевськ, Олевськ – Житомир. За 5 км від села знаходиться міжнародна траса М-07 Київ - Ковель- Ягодин. Ініціатором та меценатом даного проекту «Радовель» став уродженець села Михайло Весельський, мріє зробити село комфортнішим та ще кращим. Планується реконструкція будинку культури. Звісно належна увага приділяється агро – бізнесу. .. На свій сторінці у фейзбук меценат опублікував проектний план в перспективі якого ще багато перетворень які зроблять Радовель ще кращим.

  Отож, якщо взятися за трансформацію свого рідного села, то із занедбаного селища вийде ось таке сучасне село – майбутнього, рівень якого значно перевищує рівень життя простого Поліського селища. Мешканці інших сіл можуть лише мріяти про такі глобальні перетворення, бо ж звичайні сільські школи потербують то кадрів, то ремонту, або матеріальної допомоги на підручники, не говорячи вже про цифрові дошки, тому Радовель повинен стати прикладом для інших, що зміни – можливі, варто тільки від теорії перейти до практики.

rodov3

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 05/04/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework