На Житомирщині висадили майже 920 тисяч дерев

На Житомирщині висадили майже 920 тисяч дерев

  Понад 1000 осіб лісової охорони державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутати усіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ,  школярі та студентська молодь – загалом майже 2,5 тисяч осіб вийшли сьогодні на лісові ділянки, щоб стати учасниками масштабної акції «Озеленення планети».

  У кожному лісництві усіх 20 лісогосподарських підприємств області невеликими групами (щоб не порушувати карантинних вимог) впродовж дня садили дерева. Відтак сосни, дуби, ялини, берези та інші листяні та хвойні, висаджені в цей день на загальній площі 166 гектарів стануть в майбутньому насадженнями, котрі зроблять нашу землю ще зеленішою.

  Без перебільшення історичні насадження створили в Березівському лісництві Житомирського лісгоспу: там висадили 30 сосен на честь 30-річчя Незалежності України, котрі Житомирщині надіслала Львівщина.

  Кипіла робота цього дня і на лісовій ділянці Малинського держлісгоспу - там колективну історію успіху творили народні депутати Тетяна Грищенко і Арсеній Пушкаренко, лісівники, представники громадськості та органів влади, екологи.

  «Ми цінуємо допомогу кожного, хто сьогодні взяв до рук меч Колесова та саджанець -  дякує учасникам садіння  начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – Бо розуміємо, що тут зібралися ті, хто  не лише щиро любить ліс, а й готовий «докласти рук», аби зелених насаджень на території нашої області ставало більше. Тож не так важливо, скільки  сьогодні дерев посадив кожен з нас, набагато важливіше – ми залишили достойний «слід» на цій землі».

  Тепер за саджанцями ретельно доглядатимуть лісівники, щоб через кілька років вони стали справжнім лісом і радували тих, хто житиме після нас.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework