У селі Висока Піч скандал: після децентралізації хочуть реорганізувати школу — батьки категорично проти

У селі Висока Піч скандал: після децентралізації хочуть реорганізувати школу — батьки категорично проти

  Біля невеличкої школи №1 у Високій Печі гаряче. Батьки протестують проти закриття школи та категорично не хочуть відправляти своїх дітей у іншу.  

  Щойно Висока Піч стала частиною Тетерівської ОТГ і школу вирішили реорганізувати, адже коштів на її утримання не вистачає. Ба більше, у цьому ж селі є ще одна школа, туди і пропонують перевести дітей. Зазначають, що заклад більш потужній і там створені усі умови для дітей: є їдальня, внутрішні санвузли, спортивна та актова зала, - йдеться у сюжеті sk1.tv.

  «Позиція така, щоб зберегти цю школу, але треба дивитися на економічні реалії. Якщо буде можливість створити тут філію, тобто об’єднати, щоб ця школа була на балансі школи №2, то будемо відстоювати цю позицію» — сказав депутат 8-го округу Александрас Євораускас.

  Натомість батьки дітей категорично проти реорганізації. Кажуть, раніше дітям вже доводилось навчатись під спільним дахом другої школи та натякають на упереджене ставлення до їхніх чад.  

  «Моя дитина приходить зі школи, я запитую: Що ти їла? Каже їла білий рис із хлібом, я говорю: як? На якій підставі? Якщо я знаю, що там містечко харчується краще. Ось моя донька, вона може підтвердити, там завжди була ворожнеча, в тому числі їх ображали, поки я не взяла за шкуру, що не буде такого» — розповіла бабуся дитини, яка навчається у ЗОШ №1 Людмила Шпаковська.

  Однак директор школи всі звинувачення відкидає. Мовляв із харчуванням усе гаразд.  

  Зараз у школі №2 навчається 248 учнів, натомість у ЗОШ №1 80 дітей. Тому суми на утримання навчальних закладів значно різняться.   

  Батьків у школі усе влаштовує, своїми силами вони намагаються покращити заклад й додають — найголовніше, що кожному учню тут приділяється достатньо уваги. 

  ЗОШ №2 розрахована на понад 300 дітей, тому учнів є де розмістити і за потреби дітей розділять на класи А і Б. 

  Остаточне рішення про долю навчального закладу буде вирішено 12 травня на засіданні сесії Тетерівської ОТГ.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework