На житомирських ринках новий урожай сезонних овочів: безпечно чи ні?

На житомирських ринках новий урожай сезонних овочів: безпечно чи ні?

  З приходом весни на ринку з’являється новий урожай овочів та фруктів. Прилавки ваблять широким асортиментом свіжих продуктів різних сортів.

  Такий асортимент у ранню пору насторожує покупців. Мовляв, без хімікатів тут не обійшлося. Однак продавці стверджують, що всі продукти без нітратів, - йдеться у сюжеті sk1.tv.

  «Перевірки на нітрати проводяться щодня. Ясно, що є перевищення, вони були, є і будуть. Біля 4,4 тони овочів вилучено, не допущено до реалізації. З них першими є огірки. Огірки завжди, тому що вони тепличні. В огірках перевищення іде, в них більше норми, ніж в городніх огірках. Другою іде редька, капуста, кабачок трошки і буряк» — повідомив перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби Ігор Волківський.

  Найбільшою популярністю звичайно ж користуються помідори та огірки. Найдешевші помідори коштуватимуть від 48-ми гривень. В той час як за огірочки доведеться віддати щонайменше 55 гривень за кілограм. 

  Дуже важливо обирати дійсно якісні натуральні сезонні овочі. Вони здатні поповнити запас вітамінів і мінералів, які так необхідні нашому організму.

  До того ж покупець має право вимагати від продавця документи, які підтверджують безпечність їх овочів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework