Учні житомирської спецшколи пошили більше 100 екологічних мішечків для покупок

Учні житомирської спецшколи пошили більше 100 екологічних мішечків для покупок

  110 учнів Житомирської спецшколи №2 долучилися до Всеукраїнського проєкту "Мішечок", в ході якого разом із батьками пошили багаторазові торбинки для покупок у супермаркеті. Мета проєкту – відмова від поліетилену в побуті.

  Про це Суспільному розповіла вчителька біології Житомирської спецшколи №2 Оксана Ткачук. За її словами, таким чином дітям пояснюють, що поліетилен наносить шкоду природі.

  "Ми відштовхувалися від того, чим замінити поліетилен, тому діти почали шити екоторбинки, – каже Оксана Ткачук. – Десь пошили вже більше 100 торбинок, але цей процес ще триває".

  Всеукраїнський проєкт "Мішечок" в Україні проходить вдруге, розповідає організаторка проєкту Юлія Мархель. Ідея шити такі мішечки виникла в молодіжному середовищі під час карантину в 2020 році. Тоді понад вісім тисяч учасників за кілька тижнів пошили 18 тисяч торбинок, якими користуються і досі.

  "Під час проєкту у нас відбувається два конкурси, – каже Юлія Мархель, – індивідуальний залік і колективний. Незалежно від віку, статі ви можете пошити свої мішечки, відмітити "School Recycling World" в соціальних мережах Facebook та Instagram. Авторів найкрутіших робіт, які будуть найкреативніші і найпрактичніші, ми нагороджуємо. А школа або позашкільний заклад, який пошиє найбільшу кількість мішечків, виграє суперприз – принтер для сублімаційного друку".

  Вчителька з основ здоров'я Житомирської спеціальної школи №2 Ольга Гальчин каже, що під час пошиття торбинок діти можуть втілювати будь-які свої ідеї.

  "Діти в захваті від цієї ідеї. Вони почали шукати в інтернеті різні написи на свої торбинки. Багатьом сподобався напис "Тобі торба, якщо ти візьмеш пластиковий пакет", і всі хочуть відтворити його на своїй сумці", – розповіла Ольга Гальчин.

  Загалом до участі у проєкті "Мішечок" долучилося 110 учнів спецшколи №2. Свої торбинки діти шили на уроках праці. 5 травня учні 3-В класу взяли мішечки із собою до супермаркету.

  "Сьогодні до супермаркету діти прийшли з торбинками для того, щоб пакувати у них покупки та зменшити використання пластикових пакетів. Так ми впроваджуємо культуру екологічного виховання. У кожного учня є список продуктів, які необхідно купити", – сказала корекційна педагогиня Ірина Тернова.

  Всеукраїнський конкурс "Мішечок" цьогоріч триватиме до 12 травня.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework